Kaçak akımın atması

Yaşadığım sorunun çözümünü bulmakta zorlanıyorum. Kaçak akım rölesi rastlantısal zamanlarda atıyor. Attıktan sonra tüm şalterleri indirmeden kalkmıyor. Atmadığı zamanda da kaçak akımı indirirsen tüm şalterler kapatılmadan kaldırılamıyor. Evdeki tüm elektrikli eşyaları teker teker kapatıp denedim sorun çözülmedi. Nötr toprak arası 2 ohm civarı direnç var. Kaçak akımda sorun mu var diye değiştirdim sonuç yine değişmedi. Bazen aynı gün içinde 7-8 defa oluyor bazen günlerce olmuyor. Tüm buatlardaki kabloları ölçtüm sonuç yine aynı. Bi problem göremedim ama atmaya devam ediyor. Yorumu olan var mıdır?

kaçak akımı ölçmemişsinizdir.
tesisatınızın izolasyon testini yapmamışsınızdır.
en ilkel KAKR'yi yine en ilkel KAKR ile değiştirmişsinizdir.
evdeki elektrikli aletlerin total kaçak akımı KAKR'nin açma eşiğine yaklaşıyordur.
cihazlardan biri ya da bir kaçında izolasyonun bozukluğu vardır.

Merhaba Hasan.acikbas

Kaçak akım rölenizin rastgele atması ve tüm şalterler kapalıyken kalkması sorunu karmaşık olabilir. Yaptığınız denemeler faydalı olsa da, sorun devam ediyorsa daha derinlemesine bakmak gerekir.

En sık görülen neden, buzdolabı veya çamaşır makinesi gibi cihazların çalışma anında geçici olarak kaçak akım üretmesidir. Özellikle endüstriyel tip cihazlar veya eski motorlar kalkış anında anlık kaçaklar yaratabilir.

Çözüm: Özellikle motorlu veya ısıtıcılı cihazları tek tek devreden çıkararak gözlemleyin. Röle attığında hangi cihazın çalıştığına dikkat ediniz. Farklı bir öneride 1 tane kaçak akım rölesi yerine 2 veya 3 tane kaçak akım kullanmak sorunu çöze bilir.

Röleyi elinizle indirdikten sonra tekrar kaldırmak için tüm sigortaları indirmeniz mi gerekiyor?
Evet aynen öyle yapmak zorunda kalıyorum

Merhaba Hasan.acikbas

Kaçak akım rölenizin rastgele atması ve tüm şalterler kapalıyken kalkması sorunu karmaşık olabilir. Yaptığınız denemeler faydalı olsa da, sorun devam ediyorsa daha derinlemesine bakmak gerekir.

En sık görülen neden, buzdolabı veya çamaşır makinesi gibi cihazların çalışma anında geçici olarak kaçak akım üretmesidir. Özellikle endüstriyel tip cihazlar veya eski motorlar kalkış anında anlık kaçaklar yaratabilir.

Çözüm: Özellikle motorlu veya ısıtıcılı cihazları tek tek devreden çıkararak gözlemleyin. Röle attığında hangi cihazın çalıştığına dikkat ediniz. Farklı bir öneride 1 tane kaçak akım rölesi yerine 2 veya 3 tane kaçak akım kullanmak sorunu çöze bilir.
Hepsini devre dışı bıraktığımda da atma oluyor. Toprak hattı ve nötr ana panodan bağımsız farklı bir buattan atlama yoluyla gittiği için birden fazla kaçak akım kullanımı mümkün olmadı maalesef

Kaçak akımın tipi nedir ?
Cc 40 amper monofaze 30ma lik

Evet aynen öyle yapmak zorunda kalıyorum
Muhtemelen rölenizin giriş çıkış uçları bir şekilde köprülenmiş.
Aşağıdaki linkte paylaştığım gibi bir durum oluşmuş gibi gözüküyor. Bağlantılarınızı kontrol ettirin.

Yaşadığım sorunun çözümünü bulmakta zorlanıyorum. Kaçak akım rölesi rastlantısal zamanlarda atıyor. Attıktan sonra tüm şalterleri indirmeden kalkmıyor. Atmadığı zamanda da kaçak akımı indirirsen tüm şalterler kapatılmadan kaldırılamıyor. Evdeki tüm elektrikli eşyaları teker teker kapatıp denedim sorun çözülmedi. Nötr toprak arası 2 ohm civarı direnç var. Kaçak akımda sorun mu var diye değiştirdim sonuç yine değişmedi. Bazen aynı gün içinde 7-8 defa oluyor bazen günlerce olmuyor. Tüm buatlardaki kabloları ölçtüm sonuç yine aynı. Bi problem göremedim ama atmaya devam ediyor. Yorumu olan var mıdır?

Allah izin verirse yarın gündüz vakti siğorta kutunuzdaki kullanılan ürünlerin ve kabloları gözükür hali ile önden - üsten 45 derece eğimli alttan 45 derede eğimli kaliteli çekim fotolarını yayınlamanız .
Kurulu sistemi görelim . ( görmek iyidir )
Ve açıklama yazısı ile .

Kolay gelsin Sağlıcakla ...

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,241
Son üye
uasertan

Yeni konular

Geri