kaçak akım koruma

Katılım
24 Tem 2007
Mesajlar
277
Puanları
1
Yaş
44
sayın arkadaşlar bir panoda kaçak akım rölesi mandalı tıtmuyor. pat atıyor. ener jıyı kestikten sonra yıne aynı. mandalı tutmuyor. herhalde bozuk dedik, kaçak akımın giriş çıkışını söktük başka taktık, bozuk olanı tekrar denedim elimde şimdi mandalı tutuyor, bu nedir şimdi, anlam veremedim, daha önce aynı böyle bi sorunlada karşılaşmıştım. sizce nedir bu arkadaşlar
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
eger mekanik bir sorun yoksa.panonun içinde bir manyetik alandan etkilenmiş olabilir.
 
Eğer nötr hattından toprak hattına bir temas olmuşsa bundan da olabilir. Çünkü bazen nötr hattı saf nötr olmayabilir yani üzerinden ufak bir akım akabilir bu akımda K.A.R. nin bobininde bir manyetik alan oluşturarak rölenini atmasını sağlayabilir.
 
saten istenmeyen durumlardan birisi nötür hattının toprak iletkenine teması (sıfırlama)
eger öyle bişey varsa atması normal.
 
sayın arkadaşlar galiba yanlış anlaşıldı, pano yeni yapıldı deneme testi için enerjı verilmiş ve kaçak akım atıyor. baktım mandan tutmuyor. panonun enerjısı kesildi 1 gun sonra yeni kaçak akım taktım, sorun burda diğerini kablolarını sökmeden önce tekrar bi mandalına baktım tutmuyor, kablo bağlantılarını söktüm yerinden çıkardım bu sefer de normal çalışıyor, bunun üzerinde 1 gundür enerjı yokken kablolar takılıyken tutmuyor mandalda kabloları söküp yerinden çıkardıktan sonra nasıl çalışır, bu sorun daha öncede başıma geldi. bi anlam veremıyorumm
 
Sn.soycul,enerjiyi kesmek kafi değil.Nötründe kesilmesi gerekir.Nötr giriş çıkışının bulunması kaçak akımı çalıştırmaya yeter.Panoda kaçak akım şalrerini yerinden sökmeden,faz ve nötr çıkış kablolarını terminallerden çıkarın mandalın tuttuğunu göreceksiniz.Şimdi sadece nötr kablosunu ,nötr terminaline değirin atması gerekir.Buda nötr devresinde kaçak var demektir.Aslında kaçak akım rölesi kullanımı zorunlu olduğuna göre nötr kesmeli otomat kullanımı da zorunlu olmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,170
Mesajlar
923,900
Kullanıcılar
451,520
Son üye
Hhkkmz38

Yeni konular

Geri
Üst