kaçak akım koruma

tatara

Üye
Katılım
20 May 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
43
selam arkadaşlar kaçak akım koruma rölelerinde iki uç var,nötür ( N ) ve faz ( Live ) ,ancak benim hattımda 3 adet kablo var,N,L ve E ( toprak ) .

peki ben sadece n ve l yi kaçak akım koruma aparatına bağlarsam ,toprak hattını ( E ) ne yapacapım, onu nereye bağlayacağım ?

20.jpg



saygılar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kaçak akım şalterine,sadece faz-nötr girer/çıkar.E ucu diye belirttiğiniz ucu,toprak hat-
tına bağlamanız gerekir.
 
teşekkürler, şekil ile çizdiğim gibi mi olacak yani ?

adsiz-909.jpg


Teşekkürler
 
Çizim,doğrudur.
 
zaten çalışma mantığında da şöyleydi. fazdan gördüğü akımı nötrden geçen akımı topluyor. sonuç sıfırdan farklı ise açıyor. yani bir troid etrafında sarılı bir sargıdan faz geçer aynı troid üzerindeki aynı sarım sayısındaki diğer sargıdan nötr akımı geçirilir. son bir sargıdan da akım ölçülür çıkış varsa devreyi açar doğru mu? :))
 
bunlar birde 300 ma yangın 30 ma hayat koruma oluyorya 30 ma olan aynı zamanda yangın işini görmezmi yani illa ikisi birmi takılacak
 
bunlar birde 300 ma yangın 30 ma hayat koruma oluyorya 30 ma olan aynı zamanda yangın işini görmezmi yani illa ikisi birmi takılacak

arda bey 30 mA sizin dediğiniz işi görür fakat 300 mA'i ana panoya takıyorlar. ana panoya 30 mA takılırsa 300 mA'e göre hassas olacağı için daha çok atacak ve tüm tesis etkilenecek.
 
yani 30 ma kullanılan müstakil bir yede (bağımsız bir ortamda) birde 300 ma kullanmaya gerek yoktur heralde zaten 300 ma ulaşmadan 30 ma lik role açacak
 

Forum istatistikleri

Konular
129,574
Mesajlar
928,075
Kullanıcılar
452,203
Son üye
Direniş

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst