Kaçak akım mahvetti beni

test
Bugün elektrikçi usta arkadaş geldi bizim daireleri iyi biliyormuş inceledi, daha önce aldığım kaçak akımın yan sanayi siemens olduğunu söyledi sorun kaçak akımdan dedi, ben kaçak akımı kendilerinden alıp iş yerindeki ustaya taktırmıştım halbuki, bunu söylediğimde üzülerek hepsini tek tek kontrol edemediklerini toptancının kabahatli olduğunu söyledi bizde yemiş gibi yaptık. Netice itibari ile 75 tl karşılığında 25 amper kaçak akım sigortasını değiştirdi onların dediğini yaptık netice iyi olur inşallah bekle ve gör şu an için.

Bugün elektrikçi usta arkadaş geldi bizim daireleri iyi biliyormuş inceledi, daha önce aldığım kaçak akımın yan sanayi siemens olduğunu söyledi sorun kaçak akımdan dedi, ben kaçak akımı kendilerinden alıp iş yerindeki ustaya taktırmıştım halbuki, bunu söylediğimde üzülerek hepsini tek tek kontrol edemediklerini toptancının kabahatli olduğunu söyledi bizde yemiş gibi yaptık. Netice itibari ile 75 tl karşılığında 25 amper kaçak akım sigortasını değiştirdi onların dediğini yaptık netice iyi olur inşallah bekle ve gör şu an için.
Diğer 6 dairenin kaçak akım rolelerinde de mi arıza varmış.?? Çok saçma geldi bana...Ayrıca kaçak akım rolesi ana sigortanın aynı değerde veya bir üstü olur...saygılar ve sevgiler...

Bende farkındayım düşük taktı ama o usta diye sesimi çıkarmadım, diğer daireler için bu bölgede olabiliyor bazen böyle şeyler dedi tesisat da sorun olsa hiç tutmazlar dedi bekliyoruz bakalım şu ana kadar atmadı atmasında sorundan kurtulayım yeter.

15 gün oldu şu an için hiç sigorta atmadı, benden sonra apartmanda diğer atanlarında sorunu kalmadı.

Hayır daha önce evde kiracı oturuyordu o zaman böyle bir arıza olduğunda siemens marka 40amper 30ma kaçak akım ile değiştirmiştik. Bugün yaptığım kontrolde evde buzdolabının bağlı olduğu prizde toprak hattı kesilmiş bunu tekrar bağladım acaba buda bir etken olabilir mi.

Kaçak akım rölesi faz ve nötr arasında bir dengesizlik varsa devreyi açar.fazdan giren akım nötrden devresini tamamlar.Hatta kaçak yok ise faz ve nötr arasında geçen akım birbirine denktir.Eğer kaçak var ise fazdaki akım devresini sadece nötrden değil kaçak olan yerdende tamamlamaya çalışır.Kaçak akımda bu olayı algılar ve atar.

Öncelikle evdeki alıcıları devreden çıkararak işleme başlayabilirsin.Eğer her oda ayrı ayrı sigortalardan besleniyorsa teker teker sigortaları kapatarak kaçak akımı test edebilirsin.Atıyorum mutfak sigortasını kapattın diğer odalar açık kaçak akımın tuttuğunu gördün sonra sigortayı bir daha kaldırdın kaçak akım attı o zaman mutfaktaki priz ve alıcılara yönelirsin.Büyük ihtimalde hatta veya alıcıların herhangi birinde kablo yıpranması sonucu kaçak vardır.Ayrıca buzdolabının bağlı oduğu prizde toprak hattı kesilmiş dedin o toprak hattı bir yere temas ediyorsa kaçak akımın atma sebebidir.Yok etmiyorsa kaçak akım toprak olmadanda tutar.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,038
Kullanıcılar
453,006
Son üye
elko06

Yeni konular

Geri