Kaçak Akım Rölesi Bağlantı Girişi

Kaçak akım rölesinde L ve N nasıl bağlanır?

Yanıtın içeriği​

Kaçak akım rölesinde L (faz) ve N (nötr) bağlantıları şu şekilde yapılır:
  1. Elektrik şebekesi kapatılır 12.
  2. Rölenin giriş uçları şebekeye, çıkış uçları ise korunacak devreye bağlanır 1.
  3. Faz ve nötr bağlantıları doğru şekilde yapılır 12.
  4. Toprak hattı bağlantısı kontrol edilir 1.
  5. Röle test butonu ile çalışma durumu kontrol edilir 1.
Bu bağlantılar, genel kaçak akım rölesi bağlantı şemasına göre yapılır ve her aşamada dikkatli olunmalıdır 2. Gerekirse bir elektrik uzmanından yardım alınmalıdır 2

Yanlış anlaşılmak istemem belki yazdığım arkadaşı kızdırabilir ama daha rölenin neresinden girip neresinden çıkılacağının bile bilinmediği hadi işaretleme olmadığı için bilinmiyor olabilir diyelim fakat basit bir multimetre kullanarak bile tespit edilebilecek bir bilgiyi soran arkadaşa verilebilecek en iyi yanıt bir elektrikçiden yardım alın demek olur. Kendi yararı için.Elektrik yanlışı affetmez...

Yanlış anlaşılmak istemem belki yazdığım arkadaşı kızdırabilir ama daha rölenin neresinden girip neresinden çıkılacağının bile bilinmediği hadi işaretleme olmadığı için bilinmiyor olabilir diyelim fakat basit bir multimetre kullanarak bile tespit edilebilecek bir bilgiyi soran arkadaşa verilebilecek en iyi yanıt bir elektrikçiden yardım alın demek olur. Kendi yararı için.Elektrik yanlışı affetmez...
Evet buradan sosis, öküz, fabrika fıkrasına bir havai hat çekebiliriz .

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,231
Son üye
Dmronr1

Yeni konular

Geri