FullAs
Üye
Hangi yorumuma istinaden bu mesajı yazdınız belirtirseniz cevabını veririm.Ya yorumları karıştırdınız yada üye isimlerini herhalde !
Çin malı ürünlerden her şey beklenir yapılarını incelemediğim için yorum yapamayacağım ancak;
Üç fazda da tek fazda da mantık aynıdır. 4P üçfazlı KAKR'de Kalın siyah çizdiğim yüke giden üç fazın vektörel toplamını simgeleyen akım olsun, kalın mavi renkle çizdiğimde dengesiz yüklenmeden dolayı şebekeye dönen nötr akımıdır. Dengesiz yüklenmede kaçak akım rölesinin açmama nedeni budur yüke giden üç faz akımının vektörel toplamı nötr'den döner. Siz nötr iletkenini hemen KAKR girişinden keserseniz giden akımla dönen akım arasında dengesiz yüklenme akımı yani üç fazın vektörel toplamı kadar değerdeki akım röle eşik değerini aşıyorsa röle açtırır. Ne zaman açtırmaz;
1-KAKR çıkışında hiç yük yoksa.
2-3 faz Tam dengeli yük varsa.(Bu pek mümkün değildir çünkü yük empedansları eşit olsa bile faz gerilimlerindeki farklılık bile fazlara ait yük akımlarında farklılık yaratacaktır.)
3-Dengesiz yüklenmede KAKR çıkışındaki nötr'de gerilim oluşması faz gerilimleri değişmesi neticesi Elektronik röle görevini yerine getirmiyorsa,arızalanmışsa.
Böyle bir durumda elektromekanik KAKR'nin açtırmaması ise mümkün değildir.Ben bunu Legrand 4P KAKR'de denedim röleyi açamadım açtığım an geri kapattı.