kaçak akım rölesi test

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
arkadaşlar monofaze kaçak akım koruma rölesinin testini test butonu dışında nötr toprak kısa devresiyele test ediyoruz trifaze kaçak akım rölelerini test butonu dışında kontrol edebilecegimiz bir yöntem varmı yardımcı olurmusunuz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

faz toprak olarak kisadevre yaptirabilirsiniz yanliz faz toprak kisa dev. yaparken dikkatli olunuz topraklamada birisi temas etmesin veya faz faz olarak soyle krkdan cikan fazin birine alıcı baglayip alici cikisini krk girisindeki bir baska fazına girebilirsiniz
 
Son düzenleme:

Merhaba.Direk toprakla da birleştirmeyin KAR'dan çıkıp da gelen bu fazlardan birinin ucunu.Arada örneğin KAR'nin atacağı min akım sınırının üstünde akım çekecek akkor flamanlı bir lamba ile (Seri lamba ile) bu testi yapmaya çalışırsanız çok daha iyi olur.Test butonundan sonraki 2. ve en güvenilir olan bir test şekli de belki bu olabilir.Kolay gelsin.
 
Yine nötr toprak kısa devresi ile test edebilirsiniz. Ve ya her faz için faz-toprak arasına bir alıcı( seri lamba) bağlayarak ta kakr'nin Sağlamlığını test edebilirsiniz.
 
Bilgilenmek için okumak gerek, forumda sık tartışılan bi konu. İlgili konuları sıkılmadan okursan test yöntemi çeşitlerini (hatta vidyo da vardı 3F Kakr) görürsün.
 
bir yol daha var, bir seri lamba yapıp,

Seri lambanın 1 ucunu rölenin giriş tarafındaki NÖTR klemensine diğer ucunu da rölenin çıkış tarafındaki faz klemenslerine temas ettirerek test edebilirsiniz.( tam tersi de uygulanabilir.) Röleden geçen akımlar eşit olmadığı için sağlam ise röle açacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…