Kaçak akım rölesi ve eşzamanlılık katsayısı

ert159

Üye
Katılım
7 Haz 2017
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
32
Konum
Denizli/Bodrum
arkadaşlar projelerdeki topraklama hesabı kısımlarında resimdede ekledim, n :kar için eşzamanlılık katsayısı var kaçak akım rölesi sayısına göre belirlenmiş ama bunu belirleyen bir tablo vs bulamadım bu katsayı neye göre belirleniyor?
6ykQM0.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kaçak akım rölesinin,eşzamanlık katsayısı
ile ilgisi yoktur.Demekki,proje çok uyduruk
çizilmiş.
 
hocam banada öyle geldi bende daha önce hiç karşılaşmadım.ama arkadasımdan aldığım birkaç projedede durum bu,kar için eşzamanlılık faktörü alınmış.tesiste mevcut olan kar sayısına göre almışlar.başka bir projede ise 7 kar için eşzamanlılık faktörü 0.5 alınmış.anlam veremedim.acaba projelerde böyle yapanlar varmıdır bir sormakistedim
 
Kopyala yapıştıra denk gelmişler:)Her linye
çıkışına kaçak akım zorunluluğu geldiğinde,
yaptıkları projelerin uyduruk olduğunun farkı-
na belki o zaman varırlar.
 
yok hocam pek kopyala yapıştır gibi görünmüyor.resme bakarmısınız kopyalayıp özellikle değiştirmişler mor renkle belli oluyor :)
 
Kopyala yapıştıra denk gelmişler:)Her linye
çıkışına kaçak akım zorunluluğu geldiğinde,
yaptıkları projelerin uyduruk olduğunun farkı-
na belki o zaman varırlar.
inşallah,ama o uygulama biraz zor gelir bize. ikamet ettiğim yerde daha hala topraklması bile olmayan yüzlerce ev var.kar çalışmaz iptal edilir. topraklama hattı kesilir nicesi.dediğiniz inşallah yönetmeliğe girer.en azından müstakil fırın vs linyelerine ayrı ayrı, diğer linyelere ayrı bi kakr zorunluluğu gelmeli, eline pense tornavida alan elektrikçi diye geziniyor
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,911
Mesajlar
921,620
Kullanıcılar
451,065
Son üye
ümit karasu

Yeni konular

Geri
Üst