Kaçak akım rölesindeki nötr

elkkum

Üye
Katılım
29 Eki 2017
Mesajlar
71
Puanları
1
Yaş
69
Arkadaşlar monofaze bir evin sigorta kutusunda gelen 2x6 lık kablo kaçak akım rölesinin fazına ve nötrüne girip çıkıyor sonra sigortalardan dağılıyor peki eğer bu kaçak akım rölesine giren nötr çıkarılırsa prizlerde faz nötr gerilimi kaç olarak ölcülür?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Arkadaşlar monofaze bir evin sigorta kutusunda gelen 2x6 lık kablo kaçak akım rölesinin fazına ve nötrüne girip çıkıyor sonra sigortalardan dağılıyor peki eğer bu kaçak akım rölesine giren nötr çıkarılırsa prizlerde faz nötr gerilimi kaç olarak ölcülür?
Sakın öyle bir şey yapmayın , nötr kopmasının etkileri hakkında biraz araştırma yapın .
 
yapacağımdan değik tabiki :) elektrik öğrencisiyim öğrenme için soruyorum, şunu biliyorum mesela ana panodaki nötr kopsa yüklerin durumuna göre evlerde gerilimi düşer veya yükselir çünkü( trifaze için) nötr noktası kayar faz nötr arası yuk durumuna göre artar veya azalır ama 1-monofaze bir ev olsa ve gelen nötr kopsa ne olur? 2-kaçak akım rölesi bu durumda atar mı? 3-cvp eğer atıyorsa kaçak akım rölesi evde takılı olmasa prizlerde faz nötr gerilimi ni kaç görürüz?
 
http://www.emo.org.tr/ekler/bbfb0b4417da4b4_ek.pdf?dergi=971
Şu dökümanı oku , anlamadığın yeri gene sor.

Ben mevzuyu yanlış anlamışım , bütün bina için değilde tek bir daire için nötrün kopması aynı tehlikeyi yaratmaz ( Tek fazla beslenen dairede tehlike olmaz , üç fazla beslenen için aynı tehlike devam ediyor ) .
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hocam ben bu dökümanı okudum benım sorum burada şu nötr 1numara gösterilen yerde değilde resimde okla gösterdiğim yerden kopsa evde prizler faz nötr kaç volt gösterir? evde kakr varsa atarmı atmaz mı?sebebleriyle açıklayabilir misiniz? amaç öğrenmek kesinlikle uygulamak değil gidip nötrü kesmeyeceğim :)
PicsArt_11-03-07.21.18.jpg
 
hocam ben sıfırlamayı sormadımki sıfırlama topraklamaya nötrü bağlamak ama benım sorum nötr koparsa ne olur? 2 cevap var... volt görürsün ve kakr atar/atmaz?
 
Girenin çıkmadığı ya da eksik çıktığı her zaman kaçak akım rölesi atar ( Kaçanın nereden nasıl kaçtığının da bir önemi yok ) . Dahasını artık biraz da kendin bul .
 
Son düzenleme:
peki kaçak akım olmasa evde prizlerde gerilim değişimi olurmu

hocam soruyorum çünkü böyle birşeye rastladım anlayabilme amacı ile soruyorum söyle birşey oldu, sitede 10evi besleyen pano var bu panonun enerjisi diğer iki fazı patlak olduğu için sadece bir faz üzerinden verilmiş,yani kırmızı da siyahta kahverengide r fazı, elektrikçi çalısan geçenlerde yanlışlıkla bu panoya giden kablonun nötr ünü nötr barasına bağlaycağına toprak barasına bağlamış yanı evlere nötr gitmemiş sadece 1faz, evlerin çoğunda kak yok zaten durum buzdolabının çalısmsından çıkan sesler sayesinde farkediliyor ve nötr eski yerine bağlanıyor iştr benım merak ettiğimacaba o durumda o monofaze evlerde gerilimler kaç volt olarak ölçülürdü? buzdolabı motor lu cihaz sesli çalıstığına göre aklıma gelen bi gerilim değişikliği meydana geldi acaba bu faz nötr gerilimi kaç volt ölçülürdü o durumda?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Öçü aletiyle ölçülen gerilimle ahanda bu nötr ahanda bu toprak diyemezsiniz , diyenler hep teorik konuşuyor , ustanızın yaptığı karmaşayı da anlayabilmiş değilim ,iki faz nasıl patlıyor niye patlıyor , niye düzeltllemiyor ?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,190
Mesajlar
924,084
Kullanıcılar
451,554
Son üye
elektrikci7716

Yeni konular

Geri
Üst