Kaçak Akım Rolesi Atiyor Acill yardim

Aynı markayı kullanan başka arkadaş benzerini sordu, sorun komutatörde çıktı diye hatırlıyorum, düğmeye ulaş sorun zaten gözle görülür :).
Komutatoru soktum baktım öyle gözle görülür bir sıkıntı gorunmuyor,örneğin neye bakiyim komutatorde neye dikkat ediyim

Rezistans bağlantılar boşta iken çalıştırmayı denediniz mi? aydınlatma, fan motoru varsa elektronik devre kartı attırıyor olabilir.deneyip bilgi verirmisin?
Şu an kartı iptal ettim start verdim tam 22 dakika sonra kar attı ,şimdide toproklamasini iptal ettim bakalım ne olucak

Topraklamasız halde K.A.K.R.hiç atmıyorsa K.A.K.R.'sinde değil direk fırın rezistansı üzerinde durmalısınız.Topraksız ankastre fırını çalıştırmanız güvenlik açısından doğru olmayacağından fırının yetkili servisinden rezistansı yenisiyle değiştirmelerini sağlayın.

Bu rezistansın kaçak yaptığını K.A.K.R.si attıktan hemen sonra (Çok sıcak haldeyken) fırın gövdesi ile topraklı fişteki uçlardan birini avometre ile omaj kademesinde ölçüp direk görebilirisiniz.Sonsuz omaj yerine belirli omaj değeri okursanız, bu rezistans aşırı ısınınca gövdeye (Toprak iletkenine) kaçak akım kaçırıyor ve değişmesi de gerekiyor demektir.kolay gelsin.

Topraklamasız halde K.A.K.R.hiç atmıyorsa K.A.K.R.'sinde değil direk fırın rezistansı üzerinde durmalısınız.Topraksız ankastre fırını çalıştırmanız güvenlik açısından doğru olmayacağından fırının yetkili servisinden rezistansı yenisiyle değiştirmelerini sağlayın.

Bu rezistansın kaçak yaptığını K.A.K.R.si attıktan hemen sonra (Çok sıcak haldeyken) fırın gövdesi ile topraklı fişteki uçlardan birini avometre ile omaj kademesinde ölçüp direk görebilirisiniz.Sonsuz omaj yerine belirli omaj değeri okursanız, bu rezistans aşırı ısınınca gövdeye (Toprak iletkenine) kaçak akım kaçırıyor ve değişmesi de gerekiyor demektir.kolay gelsin.
Öncelikle cevabınız için çok tesekkur ederim, fırının fabrikasıyla görüşüp durumu aktardım rezistansi ben degistirmistim orjinal olmayan bir rezistans taktım. Orjinali 1200w likti ben 1350w lik taktım fabrika bu yüzden KAR atar diyor orjinalini göndereceklerini söylediler umarım gelir ve değiştiririm umarım sorun ondan dir .

Fırınlarda bazen kablolar kavrulup üzerinde çatlaklar oluşturabiliyor. Buda izolasyon kaçağına sebep oluyor bu gözle anlaşılabilir. Normalde kaliteli yanmaz kablolardan olması gerekirken bazen anlattığım şekilde olaylarla karşılaşabiliniyor.

Yok kabloları tek tek kontrol ettim yanmaz sağlam kablolar teşekkürler

Merhaba , İCF marka ankastre firinim çalıştıktan 15 dakika sonra kaçak akım rolesini attırıyor. Sigorta atmıyor. Rezistanslari direk elektriğe bagladigimda atmıyor ama fırın dugmesiyle (komitator anahtar) ile devreye soktugumda KAR atıyor. İşin içinden çıkamadım sorun ne olabilir . Bütün krizlerde denedim . Başka hiç bir elektrikli alette yapmıyor ama sadece fırında bu sıkıntı var acilll yardimmm lutfenn. Teşekkürler
Rezistans ısınınca rezistansın kablo bağlantı noktası gövdeye temas ediyordur! Buna benzer bir olay tost makinesinde başıma geldi!

Arkadaşım yanılmıyorsam senın rezistansın ısındıktan sonra gövdeye azda olsa kaçak yapıyor. Taktığın prize topraklı deyilde normal düz prizde bir dene atacakmı? TECRÜBELERİM atmayacağını söylüyor. Siz deneyip haber verin.

Arkadaşım yanılmıyorsam senın rezistansın ısındıktan sonra gövdeye azda olsa kaçak yapıyor. Taktığın prize topraklı deyilde normal düz prizde bir dene atacakmı? TECRÜBELERİM atmayacağını söylüyor. Siz deneyip haber verin.

Topraklama olmazsa zeminden de izole ise tabii ki kaçak akım rölesi açmaz (siz temas etmedikçe).

Forum istatistikleri

Konular
129,703
Kullanıcılar
452,408
Son üye
octaiceri

Yeni konular

Geri