Gelen usta doğru söylemiş..tek role ile o kadar linye hiç bir sorun olmasa dahi sorun çıkartır.atar vs...roleleri gruplandiracak sayısını arttıracak..yapılacak işlem doğru..fiyat konusunda birşey diyemem..sizin dikkat etmeniz gereken roleleri kaliteli marka kullansin usta..bunu sorun kendisine mutlaka.Resimdeki gibi benim evde toplam 35 Sigorta var . aydınlatma , mutfak, çamaşır odası vs için. 30 tanesi tek bir KARolesine bağlı. arada bir yağmurda KAR atıyor.
1. Bir elektrikçiye topraklama testi yaptırdım. Ölçüm 6-7 arası çıktı. Bu yeterli mi?
2. Ayrıca bir elektrikçi ekte resimde görülen tek roleli 2 panoyu, 70x70cm boyutunda tek panoda ve 6 monofaze roleye çevirmeyi önerdi. monofaze ye çevirmek uygun olur mu? siz olsaydınız ne yapardınız?
teklif ettiği fiyat 4100TL
Teşekkürler
Toprak direnci sıfıra ne kadar yakınsa o kadar iyidir. Topraklama direnciniz yüksek ama sisteminizde kaçak akım koruma rölesi olduğu için cihazlarınızda gövdeye kaçak olması durumunda kaçak akım koruma rölesi zaten atacak ve çarpılmanızı önleyecektir. Daire içindeki panoda kullanılan kaçak akım koruma rölesinin 30mA olmasına dikkat edin. 300mA olmasın eğer 300mA olursa faza doğrudan dokunmanız durumunda sizi korumaz.Topraklama testi yaptırdım. Ölçüm 6-7 arası çıktı. Bu yeterli mi?