kaçak akım rolesi sorunu

Prizlerden birinde çalışan ev aletlerinin dış gövdesine kaçak olması bir ihtimal olabilir mi ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Prizlerden birinde çalışan ev aletlerinin dış gövdesine kaçak olması bir ihtimal olabilir mi ?
bende ilk önce oyle sandım.
prizlerdeki bütün alıcıları söktüm.toprak hattındaki ölü elektrik kesildi.sonra teker teker bağlamaya başladım.hangi prize ne takarsam takayım toprak hattında ölü elektrik görüyorum.yani alıcılarda bir sorun yok..temizlik personeli hafiften çarpılmış..kaçak akım rölesinin görevi ne? nötrden toprağa yada fazdan toğrağa bi kaçak oluştuğunda 30 ma sınırı aşıldığında role açar? ama bizim role açmamış,kadın baya baya çarpılmış?
 
ustam bakın trifaze kaçak akım rölesine 3 faz ve nötr girili.
çıkışıda 10 adet sigortaya trifaze bara ile dağıtılmış.sigortalar kalkık!
prizlerde alıcılar bağlı.!..rolenin nötr çıkışı ile topraklama hattını panodan kısa devre yapıyorum role atıyor.!ama alıcıların bağlı olduğu prizlerden nötr toprağı bir kablo ile kısa devre yapıyorum role atmıyor?
topraklama hattını kontrol ettim.sağlam bir şekilde geliyor.nötr toprak bağımsız..1 voltluk bir voltaj farkı var nötr-toprak arasında.yani sıfırlama yok?
arkadaşım yukarıda berkan ademçelik ve ben yazdık eline seri lambayı al bir ucunu faza diğerini toprağa değdir role açarsa topraklama sağlam açmazsa çalışmıyor demektir. ayrıca role açmıyor lamba yanıyorsa topraklama yerine nötr bağlanmış demektir
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,874
Mesajlar
921,199
Kullanıcılar
450,998
Son üye
ufonik

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst