söylediğiniz şey, ''C tipi sigorta ,eşik yani sınır değerinin 10 katında atar.''YaniC Sigorta eşik değerinin 10 katında atar C10 sigorta 100 A de
@alisySigortalarda amper degerinin uzerinde atar.10 amperlik sigortadan 11 amper gecerse atar.ama sunu da belirtelim
B tipi dedigimiz Sigorta hizli tiptir.yani 11 ampere ciktiginda atiyorum 1 sn bekler durum duzelmezse devreyi acar.o senin bahsettigin 50 amper kisa devre akimidir.10 amperlik b tipi sigortanin kisa devre dayanma akim degeri 50 amperdir
C tipi sigorta gecikmeli tiptir.atiyorum 5 sn bekler durum duzelmezse devreyi acar.100 amper defigin ise yine kisa devre akim degeridir.10 amperlik c tipi bir sigorta 100 aperlik kisa devreye dayanim gosterir
@alisy
o geçikmedeki mantık C tipi x 10 B tipi x 5 mantığından geliyor. yani 2 katı C tipi geç açar
arkadaşlar daha geçikmeli ve erkenin anlamını bilmiyorsunuz .
Dogan ayni seylerden bahsettigimizi dusunuyorum b ve c tipi sigortalar icin@alisy
o geçikmedeki mantık C tipi x 10 B tipi x 5 mantığından geliyor. yani 2 katı C tipi geç açar
arkadaşlar daha geçikmeli ve erkenin anlamını bilmiyorsunuz .
Hocam katiliyorum size ama insanlari asagilarcasina bir usluba da sessiz kalamayizOlay anlaşıldığına göre bu dk'dan sonra yapılacak tartışmalar birbirinize zarar vermekten öteye gitmeyecektir.