Kaçak akım rolesi

haruns

Üye
Arkadaşlar eski bir tesisata kaçak akım rolesi takmak istiyorum. Ancak burda buatlar demirden ve topraklama çıplak kablo ile yapılmış. Bu tesisatta kaçak akım rolesi düzgün çalışmaz diye düşünüyorum. Görüşlerinizi alabilir miyim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Çok eski tesisatlarda borular sacdan nötr iletkenide çıplaktı, topraklama olmayan tesisatlarda çok gördüm. Anlattığınıza göre tesisat bahsettiğim gibi. Böyle bir tesisatta kaçak akım rölesi tutmaz. Tesisat yenilenmeli.
Her yeri dökülen çok eski model bir arabaya çelik jantla hız lastiği taksam iş görür mü der gibi bir soru olmuş :D

Nötr çıplak değil izoleli ise peki hocam, sadece toprak izolesiz ise

Nötr çıplak değil izoleli ise peki hocam, sadece toprak izolesiz ise

Tesisattaki kablolar eskidikçe izolasyon kayıpları artar. Yeni tesis edilmiş bir sistemde 1 linyede 1mA kaçak oluşabilir varın gerisini siz düşünün.Eski tesisatta bunu tutturmak çok zordur.
Böyle bir sıkıntı yok ise topraklamanın izolesiz olması nötr'e temas olmadığı müddetçe sorun teşkil etmez.

Tesisattaki kablolar eskidikçe izolasyon kayıpları artar. Yeni tesis edilmiş bir sistemde 1 linyede 1mA kaçak oluşabilir varın gerisini siz düşünün.Eski tesisatta bunu tutturmak çok zordur.
Böyle bir sıkıntı yok ise topraklamanın izolesiz olması nötr'e temas olmadığı müddetçe sorun teşkil etmez.
Teşekkür ederim.

Sanırım tesisat çok eski olduğundan evin tamamına taktigim role tutmadı ancak banyoya çamaşır mak için yeni çektiğimiz için koydugumuz kaçak akım salteri tuttu..

Çok eski tesisatlarda borular sacdan nötr iletkenide çıplaktı, topraklama olmayan tesisatlarda çok gördüm. Anlattığınıza göre tesisat bahsettiğim gibi. Böyle bir tesisatta kaçak akım rölesi tutmaz. Tesisat yenilenmeli.
Her yeri dökülen çok eski model bir arabaya çelik jantla hız lastiği taksam iş görür mü der gibi bir soru olmuş :D
Görüntü olarak al benisi olur ve alıcı sayısı bir nebze artar.:D
Bu tesisata ne yapsan boş:)..İnşaat telinden nötr mü olurmuş yav,o zamanlar
kablo kıtlığımı varmış nedir memlekette ben anlamıyorum:D

Görüntü olarak al benisi olur ve alıcı sayısı bir nebze artar.:D
Bu tesisata ne yapsan boş:)..İnşaat telinden nötr mü olurmuş yav,o zamanlar
kablo kıtlığımı varmış nedir memlekette ben anlamıyorum:D

Yok İnşaat teli değil Sn zbyrblc nötr iletkeni izolesiz çıplak bakırdı, borular sacdandı, bir dairede en fazla 3 linye vardı hey gidi günler hey :D

Sanırım her cihaz için özellikle çamaşır bulaşık mak ve fırın için ayrı ayrı kaçak akım koymak daha iyi sanirim

Forum istatistikleri

Konular
129,734
Kullanıcılar
452,456
Son üye
WasTR

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri