Kaçak akım sağlıklık çalışır mı?

1 hafta normal çalıştıktan sonra,o da açmaya başladığı için söktüm.Ancak,bu işin en doğrusu,önce doğru bir ölçüm yapıp,gerçekten kaçak akımın varlığından emin olmaktan geçiyor.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba,

RCD Çeşitleri



Üç tip RCD çeşiti vardır:

AC koruyucu cihazlar: sadece alternatif akıma tepki verir. Bu tür bir akıma sahip cihazlara örnekler: aydınlatma, yerden ısıtma, küçük ev aletleri, vb. Cihaz paneline AC yazarak veya özel bir simge kullanarak bu tür RCD'yi belirleyebilirsiniz.

A Tipi Koruyucu Cihazlar: Elektronik uygulamalarda, fan, pompa ve indüksiyon fırınları gibi uygulamalarda kullanılır. Hem alternatif hem de titreşimli akımlara cevap verebilir.Örnekler: Bilgisayarlar, elektronik olarak kontrol edilen tüm cihazlar.

B tipi Koruyucu Cihazlar: Sıkça yıldırım düşmesi görülen bölgelerde, hız kontrol cihazları ve frekans konvertörleri kullanılan tesisatlar da, eletronik balastların yoğun olduğu tesisatlar da kullanılır.

B tip ve diğer tüm tiplere göre avantajı neme, rutubete ve korozyona karşı rölenin ekstra korumaya sahil olmasıdır. Bu özelliğiyle marinalarda ve yüzme havuzunun olduğu alanlarda tercih edilir.

B tipi kaçak akım kullanmanız durumunda bir sıkıntı olmayacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…