aslında mesele şuki elektriği bizim pek bilip anlamadığımızdan değil pintiliğimizden para harcamamak istememizden kaynaklanıyorAslında,gerçek olan bazı konular var
tabiki.Ünlü firmalar ! genelde benzer
şeyler söylüyorlar.Ancak,benim kar -
şılaştığım sorunda,heriki üründe ay -
nı kuruma ait,garip olan bu.Hem say-
falarca B tipi tanıt,hem işe yarama -
sın.Yaraması için,falanca vidayı sök
filanca şöntü kaldır.Böyle saçmalık
olurmu ? Tavsiye edilen aletlerin ta-
nesi 20000 ₺ civarında.Takdım,tırt,
rezil oldum zırt,karizma gitti hırt
Elin gavuru,10 yıl önce AC tipi kaldır-
mış,bizde hababam satılıyor.Simens
ve Scneiderdeki bazı arkadaşları bu
konuda uyardım.Simens ,satış liste-
lerinden AC tipi kaldırdı.Umarım,di-
ğer büyük firmalarda kaldırır.Dikkat
ederseniz,kaçak akım muhabbetinin
yarıdan fazlası bu tipler konusunda.
ABB,müşteri temsilcisi ile yaptığımız
görüşmede EMC filtresinin vidasını
çıkarmamızı söylüyor.Bu tavsiyenin
yazılı olarak teyidini istedim onu bekliyorum.Belliki,bekledikleri ! bir
sıkıntılı durum.Sizin kullandığınızı
söylediğiniz Schneider A Si de çö -
züm sunuyor olabilir bence.Ancak,
sürücü farkından dolayı,sonuçlar
farklı çıkabilir ! ,onuda gözönüne al-
mak gerekebilir.Beklediğim yazıl te-
yid bugünde gelmez ise,maceram
konusunda 1-2 gün içerisinde ge-
niş bilgilendirmeyi,konunun açıldığı
bölümde bilgilerinize sunacağım.
şimdi TAİ DE BİNLERCE CNC Tezgahı var nasıl çalışıyor burda ?
ankara organize sanayide her fabrikada belki 500 tane sürücü var nasıl çalışıyor ?
çünki her makinenin izole trafosu var makine kaç kva 50 kva önüne koyuyorsun 50 kva izalasyon trafosu tüm makineyi o besliyor . böylece insan hayatınıda koruyorsun sistemdende izole ediyorsun .. orda kaçak akım ihbar alarmı veriyor zate izole olduğu için makine 2 faza birden dokunmazsan pek sıkıntı yapmıyor .
mesalen dün yeni bir arkadaş yazmış aslında yeni arkadaşlara yazmam pek buda benim kötü ahlaksız huyum olsun nazarlık olsun adam monofazeyi 100 metre götürmeye uğraşıyor amerikalı avrupalı ne yapardı bu durumlarda basit oraya 3 faz çekerdi 3faz giriş 1 faz çıkış izalasyon trafosu koyardı böylece 2klimayıda 3 fazdan beslerdi eğer kaçak akım kullanacaksa izalasyon trafosunun 1 ucunu topraklar hata akımı oluştururdu hem kablo kesiti hem kabloda gerilim düşümü hem sistemi dengeli çalıştırma akımından yaralı olurdu biz napıyoz oturup kablo kesiti hesaplıyoruz ..
aslında bununpratikte yapılmış çok çözümler var .. biz para harcamak istemiyoruz .. zaman ayırmak istemiyoz ..
adamın tessi var bilmem kaç metre kare e benim kaçak akımımı çalıştır .. e çalıştırıyım bana 3 gün verecekmisiniz fabrikayı 3 gün kapatacakmısınız ? sen delimisin 1 saat bile durmaz ? e nasıl olacak abi
1satte onu yapacak usta nerede ?
ee uzun olsun gerdirsin kalın olsun yardırsın
ölesini bulsak biz.