Kaçak akım testi. (Kaçak akım atmıyor)

Arkadaşlar merhabalar.

İş yerimizde bir denetlemede Kaçak Akım Koruma Şalterlerimizi de test etmek istedik. Üzerindeki test butonundan test ettiğimizde mekaniksel olarak çalıştığını tespit ettik.

Fakat nötr-toprak hattını kısa devre yaptığımızda (Kaçak akım üzerinden ve ya bağlı prizden) KAKŞ açmadı. Panodan nötr-toprak arasında kısa devre olduğunu ölçtüm. Belli bir süre verip yeniden test için geleceklerini ve durumu düzeltmemizi istediler.

Bu durumda neler yanlış yapılmış olabilir ? Çözüm önerileriniz nedir ?

Devrede çalışan bir yük olmaz ise o test olmaz. Devreden akmayan akım nasıl nötr ve toprak olarak ikiye bölünecek.
Panodan nötr-toprak arasında kısa devre olduğunu ölçtüm
Buzzer ile mi test yaptınız, direnç mi ölçtünüz?

Devrede çalışan bir yük olmaz ise o test olmaz. Devreden akmayan akım nasıl nötr ve toprak olarak ikiye bölünecek.

Buzzer ile mi test yaptınız, direnç mi ölçtünüz?
Hocam devrede yük vardı. Yani aydınlatma kaçağını düşünelim. Mevcut lambalar yanıyordu.

Buzzer ile test yaptım.

Hocam devrede yük vardı. Yani aydınlatma kaçağını düşünelim. Mevcut lambalar yanıyordu.

Buzzer ile test yaptım.
1.İhtimal :Toprak sandığınız hat büyük ihtimal kaçak akımdan sonra nötr ile tekrar birleşiyor. Topraklamanız hiç yok. Bu durumda toprağa akan birşey yok.
2.İhtimal : Kaçak akım röleniz on para etmez.
Test yaptığınız hatta nötr-toprak arası kaç volt ölçüyorsunuz?
Size bir DM çekecektim kapalı malesef DM niz.

Test yaptığınız hatta nötr-toprak arası kaç volt ölçüyorsunuz?
0,2 V civarı bir ölçüm alıyorum
kaçak akım rölelerim siemens, kalitesiz olduğunu düşünmüyorum.

1. ihtimalde de binanın toprak hattı yeni yapıldı. trafodan 4x kablo geliyor faz ve nötr. bir de adp için ayrıca toprak oluşturulup temel topraklamaya bağlandı. Yani birleşmiş olması zor fakat içerde ölçünce de kısa devre var aralarında.

yük akımı var veya yok farketmeden nötr-koruma iletkeni temasında KAKR açabilir de açmayabilir de.

bu KAKR veya toprak direncinde sıkıntı olduğuna anlamına gelmez.

bahsedildiği gibi bi test prosedürü yok.

100 watt akkor flaman ampulle yap bak nasıl atıyor
Zaten yükte olan sisteme neden bir daha flaman ampul takayım ki ?
peki ne yapmamız gerekir üstadım. Adamlar geldiğinde nötr toprak kısa devre edilince kakş açmasını istiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…