arkaplan
Profesyonel Üye
Ustam.uzun zamandır yazamadım boya işleri vs vardı dün test ettim ana sayaç panosundan Gelen nötr ile toprak arası kısa devre testi yaptım multimetre ile maalesef kısa devre var ya.kablo bir yerde temas ediyor yada panoda birleştirmiş ler ... Artık vazgeçme durumundayım çünkü eski bina kablolar değişmez.Birde kiraciyim bu kadar zorlamaya degermi bilemiyorum?
Ustam anlıyorum sizi ama.bak.ana panodan (sayaç panosundan) gelen nötr ve toprakta kısa devre testi yaptım kısa devre var.Bu şekilde kaçak tutması imkansız panoda ya sıfırlama var yada kablo nötr Toprak temas ediyor bir yerde zaten bilirsiniz.Toprak kablosu yalıtımsız (çıplak) bakır çekilmiş..
Peki toprak ve nötr Sayaç panosundan daireye kadar gelen hattı multimetre ile kısa devre testi yaptım kısa devre var bir yerde temas ediyor.. Buna ne diyeceksiniz?
Bilmediğiz bir durum var . ( Yerinde ? )
Tüm bağlantıların kontrolu ( gevşeklik )
Sayaç bağlantıları . Kablo takibi , ölçümlerle , diğer ürünlerin bağlantıları , doğruluğu vs gibi .
Daire içindeki tüm siğortalar açık ve kapalı durumda sayaç kontrolu yapmanız .
( Elektrik sayacında yanıp sönen kırmızı ışık ) takibi
Tesisatta kaçak olabilir .
Videodaki gibi ölçüm yapılabilir .
Kirchhoff'un akım yasası
Bu yasa aynı zamanda birinci yasa ve düğüm yasası olarak da adlandırılır.
Bu yasaya göre herhangi bir düğüm noktasına gelen akımların toplamı, çıkan akımların toplamına eşittir. Bu yasa, yük korunumunun ifadesidir. Herhangi bir noktaya ne kadar akım girerse, o kadar da terk etmek zorundadır.
Kolay Gelsin . Sağlıcakla....
Diğer .
Son düzenleme: