Sizde çarpılsaydınız atması lazımdı . Yani kaçak yok .Merhaba. Bir hata sonucu şerit lede 220v verdim. Doğal olarak patladı . Ama kaçak akım atmadı. Atmaması normal mi?
Ohooo . Sen geç kaldın baba. Geçen gün yüksüz durumda nötr toprak temasında kacak akim rölesi acar mı tantanası yaptık @kocamanusta ileFaz/Nötr kısadevresinde kakr koruma yapmaz bu yüzden ana Sigorta da şarttır veya RCBO birleşik ürünler kullanılır.
Faz/Toprak kısadevresinde ve sistemde yük olmak kaydıyla nötr toprak temasında koruma yapar.
Açmıyor teorik olarak zaten biliyordum pratiğini de defalarca yaptım.Ohooo . Sen geç kaldın baba. Geçen gün yüksüz durumda nötr toprak temasında kacak akim rölesi acar mı tantanası yaptık @kocamanusta ile
Ben de katılayım , genelde tek başıma çalışmalarda güvenli çalışmak adına bazen de acele işi sonuçlandırmak için hep notr ve toprağı dokunduruyorum KAR atınca işe devam ediyorum. Ki hep attı iş bitiminde tekrar kuruyorum.Açmıyor teorik olarak zaten biliyordum pratiğini de defalarca yaptım.
Sistemde bir sıkıntı vardır nötr toprak gerilimi yüksektir o zaman yük olmasa da açar.
Sistemde mutlaka yük olur. Hiç yük olmaması çok nadir bir durum. O yüzden yaptığınız işlem doğru.Ben de katılayım , genelde tek başıma çalışmalarda güvenli çalışmak adına bazen de acele işi sonuçlandırmak için hep notr ve toprağı dokunduruyorum KAR atınca işe devam ediyorum. Ki hep attı iş bitiminde tekrar kuruyorum.
bu sağlıklı olan değil mi? hala öğrenemedim özür dilerim.hep notr ve toprağı dokunduruyorum KAR atınca işe devam ediyorum. Ki hep attı iş bitiminde tekrar kuruyorum.
Yüksüzken bende açmaz diye düşünüyordum ki yanıldım. Nötr toprak arası gerilimde çok düşüktü.Açmıyor teorik olarak zaten biliyordum pratiğini de defalarca yaptım.
Sistemde bir sıkıntı vardır nötr toprak gerilimi yüksektir o zaman yük olmasa da açar.