Kablo numaralandırması hk.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferhtt21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ferhtt21

Üye
Katılım
14 Mar 2019
Mesajlar
13
Puanları
1
Yaş
36
Merhabalar ustalarım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. elektrik pano projesinde kablo numaralandırma ile alakalı bir sorum olacaktı ve bu soruyu örneklendirmek istiyorum. mesela kontaktör t3 ucundan 1 kablo cıksın ve sigortaya gitsin bu 1 kablonun iki ucuna da aynı numara mı koymak lazım yoksa örnegin t3 ucu 15 sigortaya giren uc 16 mı olmalı ? bu birinci sorum. ikinci sorum ise t3 ucundan 3 kablo cıksa bu kabloların numaralarının hepsi 15 mi olmalı yoksa 16 17 18 mi olmalı? vereceginiz cevaplar için çok teşekkür ederim.
 
Kablo numaralandırma in amacı ; herhangi bir noktadan başka bir noktaya giden her bir kablo parçasının her iki ucuda aynı numara veya işareti taşımalıdır ki, kabloyu fizikem takip etmek gerekmeden sistemi analiz ve inceleme yapabilelim.
Aynı noktadan çıkarak, farklı yerlere giden kablolar için de ayrı ayrı numaralandırma geçerlidir. Fakat nötr geçişleri veya ortak uçlar gibi genel durumlarda çıktığı nokta 15 ise ,bu noktadan diyelimki 3 kablo çıkıyor hepsinin diğer uclarida 15 olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Mesajlar
971,016
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst