ademcelik
Profesyonel Üye
arkadaşlar selamlar
elimde bir tane kafeterya projesi var ancak aklım kompanzasyon hesaplamalarında takıldı. saatlerce forumda araştırma yapıyorum ancak benim problemime benzer soru göremedim. o yüzden buraya yazmayı uygun gördüm
şimdi sistemde trifaze 6kw ile beslenen 4 adet klima var. onun haricinde terifaze hatla beslenen bir şey yok. aydınlatma armatürleri enerji tazarruflu ampuller ve floresantlarla yapıldı toplam 6 tane floresant var geri kalan armatürler hepsi enerji tazarruflu. r s ve t fazları mümkün olduğu kadar aynı değerde yükle beslemeye çalıştım. R=5011w S=5066w T=5000w RST=24000w bu şartlarda kompanzasyon nasıl yapılır?
biraz karalama yaptım ama tam emin değilim
1. kademe= 2,5kvar trifaze
2.kademe=0,5 kvar monofaze r
3.kademe=0,5 kvar monofaze s
4.kademe=0,5kvar monofaze t
5. kademe=1kvar monofaze r
6. kademe=1kvar monofaze s
7. kademe=1kvar monofaze t
8. kademe=2.5kvar monofaze r
9. kademe=2.5kvar monofaze s
10. kademe=2.5kvar monofaze t
11,kademe=5kvar trifaze
12.kademe=7.5 kvar trifaze
bu şekilde kompanzasyon yapsam ne kadar uygun olur?
cevaplarınız için çok teşekür ederim...
elimde bir tane kafeterya projesi var ancak aklım kompanzasyon hesaplamalarında takıldı. saatlerce forumda araştırma yapıyorum ancak benim problemime benzer soru göremedim. o yüzden buraya yazmayı uygun gördüm
şimdi sistemde trifaze 6kw ile beslenen 4 adet klima var. onun haricinde terifaze hatla beslenen bir şey yok. aydınlatma armatürleri enerji tazarruflu ampuller ve floresantlarla yapıldı toplam 6 tane floresant var geri kalan armatürler hepsi enerji tazarruflu. r s ve t fazları mümkün olduğu kadar aynı değerde yükle beslemeye çalıştım. R=5011w S=5066w T=5000w RST=24000w bu şartlarda kompanzasyon nasıl yapılır?
biraz karalama yaptım ama tam emin değilim
1. kademe= 2,5kvar trifaze
2.kademe=0,5 kvar monofaze r
3.kademe=0,5 kvar monofaze s
4.kademe=0,5kvar monofaze t
5. kademe=1kvar monofaze r
6. kademe=1kvar monofaze s
7. kademe=1kvar monofaze t
8. kademe=2.5kvar monofaze r
9. kademe=2.5kvar monofaze s
10. kademe=2.5kvar monofaze t
11,kademe=5kvar trifaze
12.kademe=7.5 kvar trifaze
bu şekilde kompanzasyon yapsam ne kadar uygun olur?
cevaplarınız için çok teşekür ederim...