Yoh yoh. Faz kayması için dalga boyu hesabı yaptım. Kayda değer bir etki görülmedi.Yok zaten 20 bölgesi değil de 35 Hz bölgelerini bir tık daha yükseltmekten bahsetmiştim Ama kötek yiyeceğim sanırım o yüzden boş verelim madem
Bilmediğim için soruyorum:
Şöyle de bir durum var şimdi bunları yaptık gayet güzel ama bende bunları tam anlamıyla test edecek kadar "kulak" yok. Önceki sayfalarda faz kaymasından bahsetmiştin abi eğer şuan bu sistemde kayma oluşuyorsa bunu nasıl anlarız?
Tam köteklemelik soru sordum galiba
(Simulatör verileri)
35Hz hoparlörün rezonans frekansı olduğu için o bölgeyi gıbızlatamazsın.
Ama hoparlörlerin 20Hz rezonans frekansına sahip olsaydı o zaman 35 Hz leri gıbızlatabilirdik.
20Hz rezonans frekansına sahip oparlörler de guduruk fiyatlarla satılıyor.
Gudurukluk NOT'u
@sasen1 30Hz leri SONY hoparlörleri ile duymaya çalışmıştı. Ama duyamamıştı. Eğer senin bu kabinler onda olsaydı az da olsa duyabilekti.
30Hz le ila 50Hz ler arasındaki bu küçük fark bir kabinin fiyatında çok önemli bir etkendir. İkisi arasında onlarca yüzlerce dolar fiyat farkı bulunmaktadır.
Bu olay tekniğin bir gereğidir. Geniş band yapabilmek maliyet unsurunu onlarca katı tetikler.
Bu sebeple elimizdeki kabinlerin özellikleri bilmeli ve bu budur diyebilmeliyiz.
Son düzenleme: