Trafonun voltajları uygun ise maliyet yarı yarıya azalmış demektir.Yardımların için çok teşekkür ederim.
O halde listeyi söylediğin gibi sipariş edeceğim.
Daha da düzgün ses duyabilmek için kabinlerden sonra ampli konusu aklımda var ama ampli yapacak kadar tecrübeye de sahip olmadığım için şuan sadece yapım aşamasını izliyorum. İlerleyişe göre belki girişebilirim bende. Elimde trafom ve entegrem var ama tabi ikisi olunca her şey tamam olmuyor
Kabin yapımı konusunda Türkçe ve doğru kaynak bulmak zor maalesef ama burada sayfalarca Türkçe bilgi mevcut. İç izolasyon tekniklerinden ve malzemelerinden tut, crossover da kullanılan malzemelerin kalitelerine kadar detaylı ve önemli mesajlar var. Bu da konuyu oldukça değerli yapıyor. Ben bile alanım olmamasına rağmen çok şey öğrendim.
@sasen1 in kullandığı amplinin başına çok şey gelmişti şimdi hatırladım evet Acaba diğer konuya gönderdiğim ilandaki hoparlörleri o mu aldı gizli gizli Çünkü hoparlörler satılmış görünüyor.
Bir amplide en önemli unsur trafo ve kutudur. Bu ikisi bile çok para tutuyor.
Ancak bir amplinin çıkış gücü doğrultunca belli prosedürler uygulandığı için, yüksek güçlü amplilerin maliyeti de o denli artmaktadır.
LM1875 ile 20W çıkış gücüne sahip bir ampli yapımı 1000TL ise LM3886 ile yapmak 3000TL yi bile geçiyor.
Burada maliyeti belirleyen unsur dikkat edilirse LM1875 5$ a satılırken LM3886 nın 20$ a satılma hususu değildir.
Belirli displinlerin uygulanması ve tekniğin gereğinin yerine getirilmesi gibi unsurlar bir araya geldiğinde, kalite unsuru fiyatı körüklüyor.
Bunu test edebilen SASEN oldu ve 60-70W çıkış gücüne sahip technics amplisinin neden LM1875 li el yapımı çipindirik bir ampliden daha iyi olmadığını hem ölçerek, hem de kulağı kuyruğu ile test ederek farkı gördü.