Ben evimde günde ortalama 10 m3 doğalgaz tüketiyorum . Yani doğalgazın alt ısıl değeri 8000 kcal kabul etsek günde 80.000 kcal tüketiyorum . Siz 50 krş dediğinize göre bu 80.000 Kcal yi 4000 Kcal harcayarak elde edeceğim öylemi ? Kafamda söylediklerinizi bu kadar basite indirgedim ama yine de kavrayamadım [emoji3]
4000 kCal = 4.000.000 cal
1 cal = 4,184 J dur. (Google böyle söyledi. Ben 4,187 olduğunu biliyorum. Sorun değil.)
4.000.000 cal = 16.736.000 J dur.
16.736.000 J / 3600 = 4649 Wh eder.
Bu ısıyı %93 verime sahip olan mCHP sistemi le elektriğe çeviriyoruz.
4649 * .93 = 4323 Wh.
Her petekte 200W ile 400W arasında değişen brushless motorlar bulunmaktadır. Fan dışında enerji tamamen bunlara aktarılmaktadır ancak şunu gözden kaçırmamak gereklidir. Verimi artırmak için gerekenden daha büyük motorlar kullanılmıştır. Bu nedenle bu motorlar ortalama zamanın 5'te birinde çalışacaktır. Dolayısıyla 1 saate indirgendiğinde bu motorla 40W - 80W arasında
Elektrik harcayacaktır. Isıtmada her peteğin küçük bir bölümünde bizmut haznenin içinde radyatör ile arasında su devridaimi yapıyor olacak. Brusless motorların dönerdüzeneği aliminyumdandır ve bu düzeneğin üzerine mıknatıslar dizilmiştir. Bu düzeneği Bizmut hazneye mümkün mertebe yakın olmasını sağlamak gerekmektedir.
Bu yöntemin ne kadar verimli olduğunu görmek için yapılan şu deneyi izleyin. Yaklaşık bir bardak su 45 W lık brushless motor ile 5 sn. de kaynayacak seviyeye ulaştırılmıştır. Deneyde bakır kulanılmıştır. Bizmut kullanıldığında verim çok daha fazla artacaktır. Hesaplamayı yaparken bu değerleri kullanabilirsiniz.
Videonun yorumlarını okursanız size bir fikir verebilir.
Ben kabaca hesabı bu şekilde yaptım. Şimdi ne düşünüyorsunuz imkansız mı?