Taibenna
Üye
Pardon ben yanlış anlamışım. Kolay gelsin.
Evet, benim eksikliğim. Düzgün alıntı yapmayınca gönderim çorba olmuş. İyi forumlar.
Pardon ben yanlış anlamışım. Kolay gelsin.
Sizin söylediklerinize katılıyorum. Radyatör petekleri doğal taşınıma göre hesaplanmıştır. Her ne kadar havanın akış hızı ısı transferini artırsa bile ısı değiştiricinin etkenliği önemli bir faktördür. Fan ilavesi yapıldığında havanın giriş ve çıkış sıcaklıkları birbirine yakın olur hava yeterince ısınamaz. Isı transferi artsa bile etkenlik azalır. Üflenen havanın sıcaklığı düşük olduğundan odada yeterince sıcak olmayan bir hava dolaşımına sebep olur ve bu konforsuz bir ortam oluşturur."Sizin bu dediğiniz doğru olsaydı ve uygulanabilirliği çok doğru bulunsaydı ne olurdu, daha az dilimli radyatörlere fanları ekleyelim büyük ısı yükü isteyen odalar için petek çözümü kısa yoldan olsun ve bitsin bu iş" GÜNAYDIN! Kamuyu düşünüyorsan azcık dediklerimi araştır öyle yaz. Mümkünse termodinamik ve ısı transferi dersleri al, almışsan tekrar al.(Taibenna dan alıntı)
Sizin tercihiniz, bir doğruyu öğretmek için ayrıca şekilden şekile giremem. Benim ilgim her zaman "nasıl faydalanırım?" tarzında olmuştur. Mizaca takılmam.
Bilim tartışacaksak buradayım, konu magazinse eyvallah görüşünüz için.
Davranış ve hitap şeklinizden MIT mezunu olduğunuz ! anlaşılıyor.Sadık Kakaç ( Türkiyenin yüzakı.Benim, 44 yıl önceki Termodinamik hocamdır ) olsanız ne yazar .İrrite lafı sizin gbiler için kullanılıyor olmalı.
Günde 50 krş derken , ucuzluğunu belirten bir rakam olarak mı örnek verdiniz ? Yoksa gerçek hesaba mı dayanıyor 50 krş ?