nukleersantral
Katılımcı Üye
Konunun sadece birinci sayfasını okuyabildim fakat şahsi yorumum aşırı güç enerji harcanmadan yapılacak bir fan sisteminin faydası olacağını düşünüyorum.Nededeni ise şöyle ki; Bu sistemler yapılırken petekler hem doğal sirkülasyon hemde içeri giren soğuk havanın ısıtılması için pencere önlerine yapılmakta, petekler hernekadar ölçümlere göre hesap edilip takılsada gerçekte durum böyle olmayabiliyor. İç ve dış etkenlerden dolayı odanın bir köşesi gayet sıcak iken diğer köşesi soğuk kalabiliyor, ayrıca petek odanın bir köşesinde olduğunda sirkülasyon yeterli değilse sıcak hava odanın diğer tarafına ulaşmadan tekrar soğuyor ve ısı kaybı yaşanıyor. Dolayıso ile konuya dönersek havanın daha iyi hareket etmesini sağlayacağı ve her köşeyi daha iyi sıcak tutacağı için fazlası ile fayda sağlayacaktır. Hata fan'a harcanan enerji kaybedilen sıcak havadan kazanışacağı için fazladan bir enerji harcanmayacak ve birbirlerini amorti edeceklerini düşünüyorum. Tabi şunuda belirteyim ufleyecek olan fanın devri düşük tutulmalı, örneğin belirtmiş olduğunuz bilgisayar fanları 12v dur siz bunu 5-6v ile beslerseniz uygun bir hava akımı olacaktır.