Kameralarda geceleri görüntüde dalgalanma parazitli görüntü

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Arkadaşlar bahçedeki kameralarda geceleri görüntüde yatay dalgalanma karıncalanma sorunu oluyor. Bina içinde geceleri sorun yok. Ayrıca gündüzleri hem bahçede hem de bina içinde görüntüde sorun yok. Sadece geceleri bahçedeki kameralarda ( 6 tane) oluyor. Geceleri bahçe aydınlatması için 3 adet led projektör devreye giriyor bunu devre dışı bıraktım yine sorun çözülmedi.
Sizden gelecek bazı sorulara cevap vereyim ki zaman kaybı olmasın.
1.) 12V trafo 2 adet biri 15A diğeri 30A mervesan kaliteli geniş kasalı adaptör yeni alındı.(Toplam 22 adet kameramız var.)
2.) BNC güç konnektörerinde sorun yok.
3.) Yeni kablo çekilmiş ve yeni kameralarda bile aynı sorun var. Kameralar tek tek denendi.
4.) Priz topraklaması önceden iptal ettik. Eğer iptal etmezsek gündüzleri de görüntü berbat.
5.) Güç kaynağının gnd sinden DVR kayıt cihazının şasesine bağlantı yaptım. Yatay dalgalanma gitti ama görüntüdeki karlanma karıncalanma ve kötü görüntü devam ediyor.
Aşağıda bahçedeki gece görüntüsünden bir foto attım. Bunun kablosu yeni kamerada hikvision yeni alındı.

Ekli dosyalar

• Bahçe.jpeg
    Bahçe.jpeg
    77.3 KB · Görüntüleme: 15
Merhaba bu olay yeni mi başladı yoksa eskiden beri var mı ?Yeni kameralarda aynı sorun va ise besleme sorunu olabilir şebeke voltajını ölçe bilirmisin gündüz ve gece olarak nötür- toprak, toprak -faz faz nötür birde akıllı bir elektrikçi gelmiş olabilir yeni yapılan bir tadilat var mı bak Elektrik linye hattına sigortaya kadar kontol et florasan ampüller varsa aynı hattan enerji alan balastı ses cıkaran bir kontolet devreye giren balast parazit yaratıyor olabilir. varsa elinde bir tane invertör veya ups ile şebekeden ayrı kontol et kameraları düz gün besleme.Ekstra olarak kamera eski bir montaj ise 2 3 yılık ise kablo konektörüne bakın bazen nemlenme de yapa bilir. buat için de olmadı mı yağış sonrası hafifi bir nem tutma oluyor ani sıçaklık değişimlerinde bantlı kısımlar soruna neden oluyor. korozyan sonucu voltasj düşüşüne veya görüntü paraziti yapıyor.

Son düzenleme:
Geceleyin kameraların beslemelerinin, kameradan ayırıp gerilimini ölçün. 12 volt'un altında olabilir. Adaptörünüzün gerilim ayar pot'u varsa gerilimi 12.30 volt gibi yükseltip gözlemleyin.
Yük altında 11.95 idi. Çökme yok. Yeni aldım 12v30A mervesan geniş kasalı adaptör. 12.30 ile çok fark eder mi? 12.45 e yükselttim.

Son düzenleme:
Bina içinde geceleri sorun yok.
Ayrıca gündüzleri hem bahçede hem de bina içinde görüntüde sorun yok. Sadece geceleri bahçedeki kameralarda ( 6 tane) oluyor.

yeni kamerada hikvision yeni alındı.

Kameralardan birini yer değiştirmeniz .
( Bina içindeki kameralarından biri ile sorun yok dediğiniz )
Sonuç değişecek mi ?
Kamera cip seti kalitesi ? ve kamera gereksimleri ?

https://learncctv.com/fix-horizontal-lines-on-security-cameras/

Güvenlik Kameralarındaki Yatay Çizgiler Nasıl Düzeltilir .

Horizontal-lines.jpg

CCTV Ground Loop Isolator

To fix horizontal lines on security cameras, you can use a ground loop to remedy it in no time. All you have to do is connect the device on the pathway between the camera and the head end.

Apart from being affordable, it connects using BNC connectors and can quickly fix your horizontal lines problem.

Son düzenleme:

Ground Loop Isolator

Satın al sitelerinde yorumlarında işe yaramadı diyenlerde var .

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,816
Kullanıcılar
452,630
Son üye
ogrencikucuk057

Yeni konular

Geri