Katılım
2 Mar 2023
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
48
Merhaba arkadaşlar.

Balkona, mutfak içindeki prize paralel bir prizi, kabloyu sıva altına gömerek koymak istiyorum, ortalıkta kablo dolaşmaması için. 1,5 metre kadar kablo çekmem gerekiyor, sorun şu ki kablonun geçeceği duvar, perde beton, elimde kanal açma makinası yok, olsa da farketmez, duvarın önünde merkezi kalorifer su kolonları geçiyor, tamamında kullanamayacağım, matkapla kanal açmak mümkün değil, kırıcı delici ile açmam gerekiyor. O da hem çok zahmetli, hem komşularımı çok rahatsız edecektir. Sorum şu; duvarın üstündeki alçı sıvayı kazıyıp kanal kullanmadan doğrudan 3*2,5 kablo döşeyip üstünü harçla kapatsam nasıl olur? Kabloyu ileride değiştirememek dışında, kablo dayanımı vs. gibi bir sorun yaratır mı? Bunun için özel yapılmış herhangi bir kablo türü var mı? Ya da sıva kalınlığına geçmeyecek ince bir kanal türü var mı? İnce bir kanal bulabilirsem içinden 3*2,5 olmasa bile 3*1,5 geçirsem de olur, bu hattın ucundan hiç bir zaman 10-15 amper üstünde enerji çekilmeyecek, zaten hattın bağlı olduğu şalter 16 amper.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
göm gitsin sıkıntı olmaz ama yapacağınız sıva çatlayıp dökülecektir. o yüzden değerli ustalarım kablo kanalı kullanmanızı tavsiye etmişlerdir. artı değer olarak perde beton duvara zarar vermemeniz güzel bir düşünce.
 
kanal kullanmadan doğrudan 3*2,5 kablo döşeyip üstünü harçla kapatsam nasıl olur?
Olur. Saten alçı ile kapatın.
Boyasını da yapar kullanırsınız
Kabloyu ileride değiştirememek dışında, kablo dayanımı vs. gibi bir sorun yaratır mı?
Saten alçının altında sorun olmaz.
Veya
Sıva altına düz boru veya körüklü boru gibi çeşitleri olan
Plastik elektrik malzemeleri için üretilmiş kablo borusu da kullanabilirsiniz . Elektrik kablosunu içinden yürütürsünüz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,916
Mesajlar
921,652
Kullanıcılar
451,079
Son üye
Surver17

Yeni konular

Geri
Üst