yavuz31
Usta Üye
sayın emodiyatör 1.5 kwar 2.5 kwar 5 kwar 10 kwar 20 kwar 40 kwar kademeler var başka öneriniz varmı 7.5 kwar 12.5 kwar eklesem uygunu bulacakmı yada 0.87 kwr trifaze veya difaze bağlasam faydası olacakmı ekranda hiç bir şekilde 1 okuyamıyorum işyerine kilit vurduk kapattık hala 0500 veya -450 veya -880 gezinip duruyor akım trafosu uçları fazlar doğru bağlı özellikle cnc ve plazmanın şalterlerni komple kapattım malumunuz bunlar roleyi sapıttırıyor ama 10 amp akımda dahi 1 yokKondansatör devreye alıyorsa reaktif endüktif yöndedir.Fakat 3 fazda da endüktif yöndemi bakmak lazım -0,800 gösteriyorsa cosinüs kapasitif yöndedir.Bu değer kondansatörü devreye alınca çıkıyorsa çekilen kademe ihtiyaçtan fazlasını basıyor ve bırakınca cosfi 1,000-0,450 gibi değerler gösteriyorsa kademesi çekilen kondansatör uygun değerde değil fazla basıyor demektir.Buda tetiklemenin neden olduğunu açıklar.
Ancak bir tespitimde şunu yakaladım tüm cihazlar kapalı sadece 90 kw inverter devrede 1 tande 45 kw inverter devrede 240 amp pres yapıyor entes roleyi kapattım 50 kwar sabit bağladım sayaç değerleri normale bindiKondansatör devreye alıyorsa reaktif endüktif yöndedir.Fakat 3 fazda da endüktif yöndemi bakmak lazım -0,800 gösteriyorsa cosinüs kapasitif yöndedir.Bu değer kondansatörü devreye alınca çıkıyorsa çekilen kademe ihtiyaçtan fazlasını basıyor ve bırakınca cosfi 1,000-0,450 gibi değerler gösteriyorsa kademesi çekilen kondansatör uygun değerde değil fazla basıyor demektir.Buda tetiklemenin neden olduğunu açıklar.