yavuz31
Usta Üye
Çarpanınız nasıl 630 oluyor siz og. abonesimisiniz.Alçak gerilim tarafında ag. kablolarındaki kapasite ihmal edilebilecek düzeydedir hatta dikkate almaya bile değmez fakat başka bir problem olmalı yada kapasitife neden olan bir cihaz UPS felan var mı yada kapasitif etki yapacak başka cihazlar.Şunu deneyebilirsiniz ana şalterden devreyi açınca yani yükü atınca ölçüm alınan sayaçta değerler değişiyormu takip edin sayacın cosinüs değerinde bir değişme oluyor mu.Bir başka ihtimal reaktif güç röleleri akım uçları ters bağlıysa S1-S2 endüktifi kapasitif kapasitifi endüktif olarak görebiliyor.Bazı markaların röleleri bunu otomatik düzeltiyor
400 kwa trafomuz var ana sayaç og de ancak panomuzda takip için 2 ci süzme sayaç var gördüğüm süzme sayaçta herşey normal ancak tedaş sayaç otomasyonunda kapasitif görünüyor mesela dün akşam aldığım endüktif endeks 311.379 7 saat sonra 311.385 fark 0.6 kw kapasitif akşam 226.717 7 saat sonra 226.766 fark 0.49 kw yani endüktif 6 kw ise %15 aldığımızda 0.9 kw harcaması gerek iken kapasitif 0.49 kw harcamış
acaba trafo yada hücre odasında sabit kondanstörmü sıkıntılı ? odalara bakmadım anahtar yoktu manevra kabiliyetim olmadığından girmek istemedim tedaşı arayacam trafoyu açması için