kapasitifin yüksek çıkmasııı...

Katılım
18 Tem 2011
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
36
slm şuan karşılaştığım sorunu belirteceğim yardımcı olursanız sevinirim ustalarımmm...Çalışmış olduğum yerde kurulu güç trafo 650 kva ve ups 160 kva.dün yetkili elektrik şirketi tarafından ölçum yapıldı ve yapılan hesapta kapasitif gücün sınırların üstünde olduğu soylendi.sınır yüzde 15 ikin bizimki yuzde 25 lerdeymiş sizce bunun nedeni neler olabilir????
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
160 kva ups cihazınız şebekeden kapasitif yük çekmektedir.upslerin giriş kısmında bulunan harmonikleri yok etmeye yarayan filtre genel olarak %60 yüklenmeye kadar kapasitif özellik gösterir.%60 ve üzeri yüklenmede indüktif etki gösterir.Çözüm olarak şebekeden indüktif yük çeken şönt reaktör bağlamak olacaktır.
 
dün daha tecrübeli bir usta geldi baktı ve akşamları kapasitife geçtigini gözlemledik akşamda geldik baktık yuksekti kapasitif..Çare olarak sizinde dediğiniz gibi şönt reaktör bağlamak gerekiyo dedi..tşk ettim yorumunuz için,,bu sistem 5 yıl önce kurulmuş ve bu ay başladı kapasitifin yükselmesi,demek yeni yanii upsin kapasitifi çekmeye başlaması..
 
yazın aydınlatmaların balastları da aşırı ısınmadan dolayı baya kapasitif yükleniyor bende sorumlusu olduğum tesislerde bunun farkına vardım. Ş reaktör olayını ben çözemedim zaten
 
biz 2 aydır falan aydınlatmayı sensörlü hale çeviriyoruz peki bununda etkisi olabilirmi acaba???
 
şimdi mantıklı düşünürsek, geceleri işletmede çalışan pek birşey yok. o yüzden aydınlatmalar çalışıyor sadece, bu da kapasitif yazdırıyor.endüktif çeken çalışan birşey olmadığından dengeleyemiyor. benm düşüncem bu yönde. bence yapman gereken kapasitifi düşürmek için kondansatör sıralamasını değiştirmek. tabi gündüz harcadığın değerleri de göz önünde bulundurup ayarlamalısın.yoksa gündüzleride reaktif yazar sürekli..
 
yazın aydınlatmaların balastları da aşırı ısınmadan dolayı baya kapasitif yükleniyor bende sorumlusu olduğum tesislerde bunun farkına vardım. Ş reaktör olayını ben çözemedim zaten
!!!!aydınlatma balastları elektronik değilse kapasitif değil endüktif yük çeker
 
evet tek çaren şönt reaktör takmak reaktörün seçimini küçük seçmemelisiniz yalnız büyük olabilir onuda devreye kondansatör alarak dengeler.
 
Aydınlatma balastlarımız elektronik ustam ve sensörler takılalı doğal olarak 1 ay süredir akşamları lambalar yanmıyor çalışan olmadığı için..teşekkür ederim yorumlarınız için saolun..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,953
Mesajlar
922,059
Kullanıcılar
451,145
Son üye
seka123

Yeni konular

Geri
Üst