tiefun
Üye
Arkadaşlar merhaba. forumda ve elektronik konusunda yeniyim ve bir devre yapmak için acil yardımınıza ihtiyacım var. Ben karanlıkta iki ayrı röleyi tetikleyecek bir devre yapmak istiyorum ancak biraz farklı olacak
1 - Bu devre iki ayrı röleyi. hafif karanlık olduğunda birinci röleyi, tam karanlık olduğunda ikinci röleyi tetikleyecek bu kademeleri ben ayarlayabileceğim. (Tam bilmiyorum ama sanırım röleleri sürecek)
2 - Aydınlık olduğunda 5 sn sonra ikinci röleyi 10 sn sonra birinci röleyi devre dışı bırakacak. (Yani gecikmeli)
3 - Devre 12 voltta çalışacak
4 - istediğim zaman devre dışı bırakmam için bir anahtar olacak.
Arkadaşlar bu konuyla ilgili baskı devresi şema malzeme listesi ihtiyacım var lütfen yardımcı olun
1 - Bu devre iki ayrı röleyi. hafif karanlık olduğunda birinci röleyi, tam karanlık olduğunda ikinci röleyi tetikleyecek bu kademeleri ben ayarlayabileceğim. (Tam bilmiyorum ama sanırım röleleri sürecek)
2 - Aydınlık olduğunda 5 sn sonra ikinci röleyi 10 sn sonra birinci röleyi devre dışı bırakacak. (Yani gecikmeli)
3 - Devre 12 voltta çalışacak
4 - istediğim zaman devre dışı bırakmam için bir anahtar olacak.
Arkadaşlar bu konuyla ilgili baskı devresi şema malzeme listesi ihtiyacım var lütfen yardımcı olun
Moderatör tarafında düzenlendi: