Kendi işini kurmak

mhmtfthnl

Üye
Katılım
7 Kas 2006
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar...

Sizden bir ricam var.Biz 3 arkadaş iş kurmayı düşünüyoruz.Kuracağımız şirket temel olarak fabrika ve makine otomasyonu üzerine olacak ama bunun yanında AG, OG projeleri de yapacağız.Bildiğiniz gibi en önemli konular; nereden nasıl başlarız, maddi kaynağı nasıl temin ederiz ya da ne kadar para lazım gibi konular.Ayrıca bugüne kadar herşeyin teknik yönüyle ilgilendik.Nasıl teklif verilir.Teklif verilirken nelere dikkat edilir gibi konular hakkında bilgi almak istiyorum.

Arkadaşın biri siemenste çalışıyor.PCS7 ve win CC üzerine uzman.Ben ise Intouch, winCCflexible, S7 PLC ler, Profibus ve drive lar üzerine uzmanım.Diğer arkadaş ta enstrümantasyon ve plcler üzerine uzman.Kanada da eğitim aldı.

Değerli önerilerinizi bekler şimdiden teşekkür ederim
 
KOS-GEB kredi veriyor ama, şirket kurmanız gerkıyor gibi geliyor bana. En azından, en yakın KOS-GEB e gidin görüşün.
 
bu konuda bilgisi olan yok herhalde.herkes çalışan galiba.
 
Arkadaşım bende çalışanım ama bir iki şey söylemek isterim belki faydam olur. Anladığım kadarı ile bilgi ve tecrübe var bu çok önemli. Yani Binanın temeli var.Maddi olarak fazla bir birikim yok galiba. İlk aşamada bunun için proje ve servis ağırlıklı çalışmak daha kolay olur.Bol bol firmaları ziyaret ediniz.İşin ayağınıza gelmesini beklemeyin. Önce ekeceksiniz sonra biçeceksiniz yani. Bakım ve satın alma bölümleri ile ilişkilerinizi sıcak tutunuz. İlk başlarda fiyat olarak fazla bir beklenti içine girmeyin. Önemli olan ilk başlarda iş alabilmek karşılıklı güven sağlandıktan sonra gerisi gelir.Teklif verirken sade ve anlaşılır olsun. Teslim süresi, ödeme şekli,vadesi,teklifin geçerlilik süresi önemli. Varsa benzer yapılan bir işle ilgili referans verilmesi de artı sağlar. Ayrıca iş güvenliği ve çevreye gösterilen duyarlılıkta önemli.Projede varsa diğerlerinden farklarınızı ön plana çıkarın. Müşterinin beklentini iyi analiz edin.Ve sıcak olun. Konu uzun. İlk olarak aklıma gelen bunlar.Yolunuz açık olsun.
 
Çalışmak zihni ve de kalbi açar. Hani derler ya işleyen demir paslanmaz işte budur size diyeceğim söz. Umarım kendi işimizi kurduğumuzda yaşanılan yani bizlerin üstlerinde olan amir, şef, müdür gibi insanların sorumluluklarında çalışırken farkına varabiliriz. Her ne olursa olsun çalıştığımız ekmek yediğimiz iş konusunda her daim adil ve merhametli olarak sorumluluklarımızında bilincinde çalışmalıyız. Her elbette zor şartlarda çalışan arkadaşlarımız da vardır. Fakat zorda olsa rızkını çıkarmaktadırlar. Allahım çalışan insanların rızıklarını her zaman verir. Eğer ki çalışmak ciddi anlamda iş şartları ve de çalışma ortamlarına göre insana zor geliyorsa ya da o işten mutsuz ise yani haklarını alamamakta ise kendisi için en hayırlı olanı yapmasını tavsiye ederim. Yapabileceği en güzel işi seçer ve severek o işi yapar. Kimse kimseyi zorla çalıştıramaz. İnsan kensinin emeğini ve de verdiği emeğin değerini iyi bilirse işte o zaman çalışmak haz verir. Diyeceğim bunlardan ibaret değil aslında. Her zamanımıza şükretmeliyiz. Allaha şükür ki çalışıp bu sözleri edebiliyorum ve de çalışmanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Allah kimseyi işsiz, eşsiz ve aşsız bırakmasın. Arkadaşlar size üç öğüdüm var. Gerçi bunu hepiniz bilirsini rahmetli Sakıp ağa derdi ; ÇALIŞIN, ÇALIŞIN, ÇALIŞIIIIIN. Herşey gönlünüzce olsun. Sevgi ve saygılarımla hoşçakalın...
 
canım güzel kardeşim ne güzel de söyleyip yazmışsın
çalışacaz çalışacaz çalışazaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzzzzzzzzz
 
Benim tavsiyem, teknik kisilerin kurdugu bir yapıda, pazarlama, tahsilat, müşteri ilişkileri v.b. ayakların zayıf kalabileceği ve bu konuya oldukça dikkat etmeniz gerektiği yönünde.

İşi ne kadar iyi bilirseniz bilin, iş alabilmek ve para kazanabilmek için sonuçta müşteriye ne verebileceğinizi, müşterinin anlayabileceği dilde anlatabilmeniz gerekiyor. Genelde de görüseceğiniz müşteriler sizinle aynı dili konuşmayan ve teknik açıdan zayıf kişiler olacak. Onlarla teknik bir kisi gibi değil, müşteri temsilcisi gibi konuşabilmeniz gerekiyor.

Ve bir de tabii bitirilen işlerin tahsilatı, bürokratik islemler gibi size yabancı konularla uğraşmak zorunda kalacaksınız. Bunları yapamayacaksanız, yapabilecek birini bulup ise baslayin derim.

Bi de asla borclanmayın, hele kredi filan kesinlikle almayın. Aldığınız işler sizi döndürene kadar mevcut düzeninizi bozmadan, ek is olarak dusunduklerinizi yapmaya calisin derim.
 
Malzeme aldığınız yerlerle ilişkilerinizi sıcak tutun,ödemeleriniz çok düzenli olsun bir müddet sonra açık hesap çalışmaya başlarsınız,bu inanın çok çok önemlidir.
 
Arkadaşlar, öncelile hayırlı olsun.
İsmim Adem MUTLU.Elektrik öğretmeniyim.herhalde siz firmanızı kurmuş durumdasınız suan.
Öncelikle beyin takımınız iyi.uygun bir ofis ortamı oluşturun.Sonra uzmanlık alanlarınız yönelik işlerin saha ve devreye alma aşamalarınıda üslenerek iş yapmak istiyorsanız iyi bir kadro oluşturmalısınız.
İş alma konusunda çalışmış olduğunuz firmaya taşoranlık ile başlayabilirsiniz.Bu size başlangıçta biraz yol aldırır ve tanıdığınız insanlarla iş yaptığınız için rahat olmanızı sağlar.Sonraki süreçler içinizden satış yeteneği olan birinin müşteri ziyaretleri ve piyasada iş takibi yapması ile genişletilebilir.
Ben şuan kendime ait bir işyeri işletmekteyim.içerik olarak endüstriyel tesisler ve fabrika tesisatlarını kapsıyor.
Sizin yapmak istediğiniz alanda kurslarada katıldım.(PLC ) ve işin saha kısmında iyiyim.Kendi aldığım işlerin
tüm süreçlerinin yazışmalarını ben yaptım.( keşif çıkarma,teklif hazırlama,şartname oluşturma,ödeme planı hazırlama,sözleşme hazırlama,tahsilat takibi v.b.
Gelişmeye açık bir insanım ve sizin oluşturacağınız kadro ile hertürlü çalışmak isterim.
ilginize şimdiden teşekkür ederim , görüşmek dileğiyle....cep:0542 4178453/[email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
129,793
Mesajlar
930,156
Kullanıcılar
452,588
Son üye
morenerji

Yeni konular

Geri
Üst