tam 90 olmaz tabi oradaki direnci de düşünmek lazım 90dan biraz düşük olur , 90 teorik sınır..Kondansatörün akımı daha önce gelişir ama 90 derece olacağını kim garanti ediyor söylermisiniz lütfen.
Ayrıca diyorumya aklıma yatan bir devre olsaydı zaten size +pop verirdim. Ama yinede verebilirm. sorun değil emek harcamışsınız. Beni ikna etmeye çalışmışsınız ama. gördüğünüz üzere halen direnmekteyim. Neden 90 derece?
Bu arada küçük bir prototip yapıp deniyecem.
Sayın palles
Arkadaşların buradaki tartışma amacı pahalı olan bu Solid state roleyi kendi olanaklarımız ile yapabilirmiyiz konusudur.
Lütfen piyasa araştırması yapın "kondansatör" için kullanılabilecek 50A 1600V Solid state roleyi kaç TL den alabileceksiniz
sn. palles çok güzel bir araştırma yapmışsınız , bu bulduğunuz solid state röle belli ki bu kompanzasyon işi için üretilmiş , kendi içinde sıfır geçiş yakalıyor ona göre tetikliyor, ısınma sorunu varmıdır acaba? Ben de merak ettim şimdi neden bunu kullanmayalım?evet araştırdım ABB nin thyriconadlı tristör bloğu liste fiyatı 2100 tl iken bi adet solid state role hemde kendi içinde sıfır geçiş anahtarlamalı devreyi içeriyor yani siz anahtarladığınızda role sıfır noktasında iletime geçiyor bu rolenin liste fiyatı da 50 euro 50 amper 1600v 3 faz için 3 adet kullandığımızı düşünürsek yaklaşık 350 tl ye geliyor arada muazzam bi fark var .
benim sorum bu roleyi kullanmamızın bi dezavantajı varmı neden hiç biryerde bahsedilmiyor. üstelik rolenin açıklamasınsa kompanzasyon ve kondansatör uygulamaları için üretilmiştir yazıyor. bi bilgisi olan arkadaşımız varsa yardımcı olursa sevinirim.
sn. palles çok güzel bir araştırma yapmışsınız , bu bulduğunuz solid state röle belli ki bu kompanzasyon işi için üretilmiş , kendi içinde sıfır geçiş yakalıyor ona göre tetikliyor, ısınma sorunu varmıdır acaba? Ben de merak ettim şimdi neden bunu kullanmayalım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?