kendini geliştirme hakkında görüşleriniz..

bende en önce ingilizceyi çok iyi öğren diyorum
ben sürekli yurt dışına çıkıyorum
bizden ve ruslardan başka bütün ülkelerde ingilizce çok iyi biliniyor ve konuşuluyor
yani rusya ve türkiye haricinde dünyanını neresine gidersen git iletişim kura biliyorsun
aynı zamanda hangi branşı seçersen seç dökümanları ingilizce yani kendini yetiştirmen için birinci şart ingilizce

bu arada son sınıfta kendini otomasyon konusunda yetiştirmeni tavsiye ederim
hem günümüzde hemde gelecekteki en iyi meslek OTOMASYON culuk
benim otomasyon firmam var allaha şükür ediyorum ki kendimi otomasyon konusunda yetiştirmişim işte o kadar
 
Herkes otomasyonda hem fikir olmuş ancak benim dalım Kontrol ve Otomasyon (Elk müh) olmasına rağmen ve PLC'yi (en ezından bir üni öğrencisi ne kadar öğrenebilirse) öğrenmiş bulunmama rağmen otomasyonda çalışamıyacağım. Birincisi ilk mezun olunca ufak bi yere girebilirsin ve orda pano da kesip biçersin teknisyenlik de yaparsın ancak alacağın maaş 1000-1500 arasındadır. Daha rahat şirketler tanıdık ahbap torpili yoksa çok zor. Bir de şöyle bir durum var PLCyi teknikerler bizden daha iyi programlıyorlar gördüğüm kadarıyla, ki zaten PLC mühendisler için değil teknik adamlar için çıkmış bir şey. (Ladder diyagramı gibi sıkıcı bir şeyin bu kadar uzun süredir popüler olmasının sebebi de budur. Sıkıcı dediysem c'de çok kolay yaptıklarımızı burda yapmak alışık olmayan bünyeler için çok zorlayıcı olabiliyor.)
Uzun lafın kısası 2 sene önce şimdiki aklım olsaydı tesis seçerdim enerji kalitesi üzerine uzmanlaşırdım. Şansıma hala okuyorum ve okulum bu konuda gerçekten de çok iyi hocalara sahip (YTÜ). Okula gittikçe soru sorabiliyorum. Ancak elektrik elektonik bölümleri bu kadar şanslı mıdır bilmiyorum. Oralarda okuyanlar daha iyi bilir tabiki.
 
Mesleğin hangi koluna yoğunlaşırsan yoğunlaş hangi dalı seçersen seç hiç önemli değil ama öğrendiğin konuyu tam öğren. Her konuya hakim olacağım diye yarım yamalak bilgiler doldurma beynine benim tek ve en büyük tavsiyem budur. Daha az konuya hakim ol ama tam hakim ol.
 
Kardeşim benim,benim 3 şantiyem yaşımda genç allaha şükür ilki otomasyon üzerine saha terminasyonu yaptık simens s7 vardı saolsun agbilerimiz cok anlattı(simens) ama işe giremedik olmazdı,tekniker teknisyen ne varsa çalıştık iş bitti çok seylerde sahada ogrendik kısmet olmadı başka proje işine girdik ordada debelendik çizim mizim hesap kitap maaş falan derken dönmedi yani hesap kabardı sonra tesis işine girdik ne alaka dersen oldu yani bu kader kısmet sadece karsına ne cıkarsa onu en ii şekilde yapmaya çalış ama iyiysen ne olursa olsun başka işi yapabilirsin snır yok bence.
 
cevaplarınız için çok teşekkürler,sanırım ibrenin ucu otomasyona doğru kayıyor kalan zamanda ona yoğunlaşmalıyım ,ingilizceyi de hallettim sayılır zaten altyapım var çok sıkntı çekmiyorum ,başka yorumları olan varsa çok sevinirim ,saygılarımla.....
 
Yazılanlara ek olarak "CodeSys" konusunu araştır ve bu yapısı öğrenmenizi tavsiye ederim. Önümüzde bu yapı geçerli olacak.
Saygılar
 
kardeşim ilk olarak sen şu imza yetkini eline al(yani gerekli dersleri al)..ayrıyeten programlama mantığını geliştir...otomasyon sistemleri şu anda en ii sektör gibi kendini geliştirebilecein bi sektör...kpds den bi 70 al...ama herşeyden önce sabır et...c ve c++ sıda öğren,autocad de çalış...:)
 
:) çok teşekkür ederim başk a tavsiyeleriniz olursa lütfen yazmaktan çekinmeyin saygılarımla...
 
ha bu arada sayın TelemecaniqueEGE dediğin codesys e baktım ama site sanırım almanca idi pek bise anladığımı söyleyemem,inşallah gerekli altyapıyı aldıktan sonra türkçe kaynaklardanda istifade edebilirim,ilginiz için teşekkürler, saygılar......
 
ha bu arada sayın TelemecaniqueEGE dediğin codesys e baktım ama site sanırım almanca idi pek bise anladığımı söyleyemem,inşallah gerekli altyapıyı aldıktan sonra türkçe kaynaklardanda istifade edebilirim,ilginiz için teşekkürler, saygılar......

3S firmasının sayfasından bilgi alınabilir.
3s-software olarak arama yapılabilir. Site 4 farklı dilde. Türkçe yok.
İngilizce gerekliliği konusunda birşey yazmama gerek yok.

Saygılar.:cool:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,831
Mesajlar
920,838
Kullanıcılar
450,923
Son üye
Ratelarus

Yeni konular

Geri
Üst