Kesilen Hizli Tren kablolari

egypt

Üye
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
641
Puanları
6
Yaş
41
arkadaslar bu kablolarin kesilmesi nasil onlenebilir.
resimlere bakildiginda adam kablo kesme aletiyle resmen dogramis.
keske bunlari onarmak da bu kadar kolay ve hizli olsaydi
bu kablolarin kesilmesi nasil onlenebilir.
(siyasi yorulmlar yazilmadan lutfen)
 
bence önlem almak çok zor olsa gerek ne kadar önlem alırsan yarın öbürgün çıkabilecek bi arızada arızalı bölgeyede ulaşmak alınan önlem kadar zorlaşacaktır. Onu kesen eller siyasi bi amaç uğruna kesiyo olabilir ama bilmediği bişey halkın hakkına girmiş oluyor. Bizim paralarımızla yapılan bi sistem ve zarar veriliyor bile isteye artık şahıslarda biraz insaniyet kalmadı zannımca
 
Bana tuhaf gelen enerji altında kabloyu nasıl kestiği...
 
Galiba su anda enerji yok. Zira az once okuduhum son habere gore sinyalizasyon merkezi aktif olunca bu tur durumlar anlik olarak izlenecekmis. Ancak kanal kapaklari uc beş insanin kaldiramayacagi kadar agir olmali bence rayda ilerliyen bir vincle acilip kapatilmali.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Yok demek istediğim hatta enerji var iken kabloyu keserse havaya uçar :) OG değil mi bu hat?Yanlış mı biliyorum?
 
ben elektrikten pek anlamam ama beton boroların içinden geçirirseniz yani kabloyu güvene alırsanız şimdi ve sonrasında kesilmez diye düşünüyorum
 
Bununla ilgili Türk telekom alarm sistemi kurmuştu.Kabloya herhangi bir müdahelede alarm direk devreye girerek jandarma veya polise bildiriyor.
 
alarm kursan ne işe yarıyacak ben trafo hirsizları için gsm modullu güneş enerjı panellı alarm sistemı yaptım trafo direğıne veya kabloya zarar verıldığı anda 30 sn içinde 8 kişiye mesaj devamında sırayla çağrı atıyordu cihazım arkasından bir araştırma yaptım trafo hirsizları 10 dk içinde işi bitirip o bölgeden uzaklaşiyorlarmış örnek trafo dıreğının altına kamyon kamyonetle geliyorlarmış arabanın kasasına saman balyaları yerleştırıyorlarmış kabloları uzaktan kumandalı makasla trafoyu montaj vidalarını sokup kamyonun uzerıne atıyorlarmış bu işi yapmaları 10 dk benım alarm sistemım 30 sn de arasa adam evden çıkacak arabasını çalıştırcak olay yerıne gelmesı yarım saat enazından o zamana kadar atı alan uskudarı geçmış oluyor :) hirsız çoktan uzaklaşmış oluyor böyle olunca trafo alarm sistemı olarak satmaktan vazgeçtim satsaydım sorumluluk benım başıma patlıyacaktı şahsen benımde trafom çalınsa alarm sistemı zamanında haber vermedı derım demıryolunun kablolarını çalarlar bunun önüne zor geçılır yalnız çalışan devre olursa azda olsa yaklaşamazlar bırazda fizikı koruma yapmak lazım bence:)
 
Tedbir alarm vs vs bunlar hep hikaye.
Olayın kaynağı kurutulmadıkça devam eder.

Kesin çözüm şöyle bir şey olabilir ( yeni modelleri çıkmış )


msdvt3.jpg
 
Tedbir alarm vs vs bunlar hep hikaye.
Olayın kaynağı kurutulmadıkça devam eder.

Kesin çözüm şöyle bir şey olabilir ( yeni modelleri çıkmış )


msdvt3.jpg


:) evet guzel cozum

veysel kesilen kabolar sinyalizasyon kablosu og degil. aslinda kablolarin en ustune keyfine yg cekeceksin cerez niyetine kessinler.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
129,325
Mesajlar
925,299
Kullanıcılar
451,772
Son üye
QFaruk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst