3 yıllık kireçli kettle çoktan saksı olmuştur ama neyse.
Porçöz (aynı zamanda tıpkı "Sunta" gibi marka adıdır) ilk başta önerilmiş aslında ama değeri anlaşılamamış :
1983 gibilerde kimya mühendisi Güngör Pekşen (Allah CC rahmet eylesin) tarafından seyreltik HCl içerisine bazı anyon ve katyon oluşturucuları ilavesiyle bulunmuş olan harika bir sıvıdır.
Ekleri dolayısıyla NŞA da Al Cu gibi metallerle tepkimeye girmeyip ürünlere zarar vermez.
Kromla (genelde piyasadakiler krom-nikel) hiç işi olmaz.
Kaynatmak gerekmez.
Tortu kalınlığına ve kullandığınız miktara bağlı olarak 5-15 dakikada pırıl pırıl olur.
Artığı yoktur yıkarsınız biter.
Çıkan gaz Clor gazıdır solumamaya özen gösterin !
Ambalaj üzerinde yeterli uyarı ve kullanım talimatı vardır okuyun !
Çaydanlıklarınızı sık sık temizleyin hem çayınız lezzetli olur hem ısı kayıplarınız az olur.
Arta kalan sumakları kurbanda etlerde kullarsınız.
Elma sirkeleriyle de salatalar daha lezzetli olur.
Gerçi benim tercihim nar ekşisinden yanadır.
Ancak Kemal Kükrer işkembeye yakışır...