Kgys (mobese)

yakamozx

Üye
Katılım
2 May 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar KGYS (MOBESE) hakkında bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.Özellikle koblosuz olan sistemler hakkında.
 
KENT GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ

KGYS (KENT GÜVENLİK YÖNETİM SİSTEMİ) NEDİR?

Asayişi sağlamak, iç güvenliğe yönelik tehditleri bertaraf etmek ve denetim görevini daha etkin gerçekleştirmek üzere; Mevzuata uygun olarak elde edilen görüntülerin işlenerek anlamlı sonuçlar iletilmesini ve sonuçların Pol - Net uygulamaları ile desteklenmesini sağlayan, modüler olarak geliştirilmiş bilişim sistemidir.

KURULUŞU
Güvenlik hizmetlerinin sunumunda bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanmak suretiyle halkımızın güvenlik hizmetlerinde en ileri düzeyde yararlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, işlenmiş suçların takibi ile sanıkların en kısa sürede yakalanması, vatandaş tarafından algılanan suç korkusunun ortadan kaldırılması ve toplum desteğini kazanmış bir güvenlik hizmeti sağlanması suretiyle halkımızın daha özgür ve daha mutlu yaşam sürmesine katkı sağlamak üzere, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) 06.02.2008 tarihinde faaliyete geçmiştir.

AMACIMIZ

Kurulan KGYS projesinin amacı; İlin Asayiş ve Güvenliğine katkı sağlamak, trafik akış ve yoğunluğunu izlemek, elde edilen görüntülerin değerlendirilerek olabilecek olumsuzluklara karşı hızlı ve etkin ek tedbirler geliştirmek, gerçekleşen olayların çözümüne yönelik geriye dönük kayıtların araştırılarak incelenmesi ve hukuki delillerin temin edilmesi, trafik kameraları ve görüntü işleme sistemleri aracılığıyla plakaların Emniyet Bilgi Sisteminden sorgulanarak çalıntı vb. konularını değerlendirmek, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde Polis-Halk ilişkilerini zedelemeden yasadışı olayları önlemek ve toplulukların provokasyona yönlendirilmelerine engel olmak gibi uygulamaların bir kısmını veya tamamını sağlamaktır.

GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ


Eş zamanlı olarak elde edilen görsel bilgilerin; delil niteliğinde saklanmasını, izlenmesini, otomatik olarak veya izleme neticesinde elde edilen alarmlar hakkında gerekli kayıt ve işlemlerin yapılmasını sağlayan donanım ve yazılımlardır.

GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİNİN KABİLİYETLERİ

1- Kişisel hayatın korunmasına yönelik tanımlama eklenebilmektedir. Sistemde asıl amaç kamusal alanların izlenmesi olduğundan, “Perdeleme” tekniği ile özel hayatın gizliliğine müdahale edilmemesi üst düzey yetkilendirme ile sağlanmaktadır.
2- Elde edilen görüntü verisi üzerinden;
- Delil, niteliğini kaybetmeden kaydedilip saklanabilir.
- Fotoğraf çıktısı alınabilir.
- Eş zamanlı veya geçmişe yönelik izlenebilir.
- Akan görüntü verisinden fotoğraf üretilerek saklama ve sorgulama yapılabilir.
- Donanım ilavesi ile sınırsız genişleyebilme imkanı sağlar.

ELDE EDİLEN GÖRÜNTÜLER NE ŞEKİLDE KULLANILMAKTA VE SAKLANMAKTADIR?

Görüntüler, kapasite ölçüsünde belirli müddet sistemde kayıtlı kalır. Görüntülerden asayiş ve Genel Güvenliği ilgilendiren delil niteliğinde olanlar ile eğitim ve bilgilendirme maksatlı olarak kullanılacak olanlar seçilerek saklanır. Diğerleri otomatik olarak silinir.

SİSTEMİN ALT YAPI BİLEŞENLERİ NELERDİR?

Bu sistem adından da anlaşılacağı üzere içerisinde birden fazla üniteyi barındıran bir yapıdır. İçerisinde;

1. 384 Adet Kamera: İlimizin 119 farklı noktasında kurumlu, 24 saat hizmet veren hareketli ve sabit kameralardır. Kameralardan alınan görüntüler, fiber optik kablolar ve kablosuz ( WI-MAX ) teknoloji ile Ana İzleme Merkezi’ne ulaşmaktadır.
2. Dijital Harita: Mobil devriye hizmeti gören polis otolarının Ana İzleme Merkezi tarafından konum olarak izlene bilmesine olanak sağlayan özel olarak tasarlanmış elektronik haritadır.
3. GPS: görevli polis ekiplerinin il genelindeki konum bilgilerinin dijital harita üzerinde izlenmesini sağlayan araç takip sistemidir. Bu sistem ile ekiplerin her türlü hareketi ( Hız, Mevkii vb. ) takip edilebilmektedir.
4. GPRS: Sistem sayesinde polis ekiplerine verilmiş olan tablet bilgisayarlar ile GSM şebekesi üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü veri aktif araç-kişi sorgulaması yapılabilmektedir.
5. PTS ( Plaka Tanıma Sistemi ): Araçlar trafikte seyir halinde iken plakaları bu sistem ile otomatik olarak okunur ve Emniyet Genel Müdürlüğü veri bankasındaki bilgilere yaklaşık 10 sn. içerisinde ulaşılarak yapılan sorgu neticesinde polis tarafından arama kaydı olan araçların tespiti neticesinde yakalanması sağlanır.
6. Kırmızı Işık İhlal Sistemi: Kırmızı ışık ihlali yapan araçların tespit edilmesi ve sonrasında 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerine göre plakalarına cezai işlemlerin uygulanması şeklinde işleyecek olan sistemdir.

KGYS NEDİR? NE DEĞİLDİR?

KGYS insanların her hareketinin devamlı izleniyor olması değil, insanların daha güvenli bir ortamda yaşamalarına imkan vermektir.

KGYS teknolojik bir kabus değil, teknolojinin en ileri seviyede insan hizmetine sunulduğu bir sistemdir.

KGYS’ nin amacı özel hayata müdahale etmek değil, onun koruyucusu olmaktır.

Kımızı Işık İhlal Sistemi ceza makinesi değil, halkımızı trafik kurallarına duyarlı hale getirecek bir uyarıcıdır.

Plaka Tanıma Sisteminin amacı insanları takip etmek değil, insanların kontrol amacı ile gereksiz yere trafikte durdurulmasını engellemektir.

KGYS kameraları sizlere huzur ve güvenlik sağlayan en yakın polistir.
 
kablosuz mobese basit içinde dvr network destekli olacak tabii ve wireless modem tamamdır çok yaptım.
 
Arkadaslar yeni mezun bir elektronik mühendisiyim bir mobese firmasında ise basladım.Ancak fazla bir bilgim yok bu konularda ne yapmam gerekıo.Bana yardımcı olursanız sevınırım.
 
MEGEP.GOV.TR DE istedigin bilgi en ince ayrıntısına kadar anlatılmış. meslek lisesi ders modüllerinde faydası olacagına inanıyorum. iyi çalışmalar
 
''Güvenlik açısından saha dolabının kapısı açıldığında, ilgili noktada bulunan hareketli kameraya durum “alarm bilgisi” olarak gidecek ve kameranın kabini görecek şekilde otomatik olarak dönmesi sağlanacaktır. Bu seçenek gerektiğinde devre dışına alınabilecek yapıda olacaktır. Kapak açıldı bilgisinin dışında dolaba sert bir darbe geldiğinde, içindeki fan, ısıtıcı ve sigortalardan biri attığında da KGS Ana İzleme Merkezine sesli ve görsel uyarı bilgisi gidecektir. Ana İzleme Merkezinde uyarının geldiği kamera konumu ve arızanın içeriği (fan, sigorta, kapak açıldı, darbe, ısıtıcı arızası gibi ) otomatik olarak (ledli gösterge veya bilgisayarda) gösterilecektir. Servis kolaylığı açısından arıza durumu saha dolabının içinde de gösterilmelidir. Ana Merkezden istenildiğinde belirtilen durumlar kolayca test edilebilmelidir'' arkadaslar böle bi sorunum var ve bunu ancak bir pic devresi ile yapabılırım kafam durdu lutfen yardım edınn
 
PTZ kameraların üzerinde 6 veya 8 adet alarm girişleri var her birine bir preset noktası tanımlıyorsun kuru kontak ile tetikleyip kameranın o noktaya yönlenmesini sağlıyabilirsin.Arıza gösterimi ise Scada uygulaması gibi bir şey sanırım bu aslında bunu bir ethernet modülü olan PLC ve DOP(Dokunmatik Oparetör paneli) ile çözebilirsin ama biraz uzun yol olabilir daha önce böyle bir uygulama yapmadıysan
 
normal mobese sistemini iyice anlarsan kablosuz olan radyo frekanstan başka eklenen birşey yok .Eğer rf iletişimin ayrıntılı devresi veya başka birşeyinimi istiyorsunuz .eğer soruları olan olursa hertürlü sorularınızı yanıtlamaya çalışırım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
turk fiber.. merhaba.. mobese sisteminde hangisini taviye edersin fiber optikmi yoksa radyo fi..mı? biz şuan test için her ikisinden bir adet kurdurduk ve bekliyoruz rodyo firenkansının görüntüsü sanki biraz daha kalitesiz gibi geldi .. diğeri ise robot kamera kaplolu ancak çet6 ile yaptık (geçici tabi) ama görüntü daha iyi .. siz hangisini tavsiye edersin ..bu arada yaklaşık 50 kamera olcak
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,855
Kullanıcılar
451,319
Son üye
mohamed elkilani

Yeni konular

Geri
Üst