Kimyasal sıvı seviye algılama

0M42

Katılımcı Üye
Merhaba, motorlu karıştırıcı düzenekli büyük bir kazanım var içerisinde kimyasal ürünler üretiliyor. Kazanın en üst noktasına bir sensör koymak istiyorum bu sensörün görevi kazan üst noktaya kadar dolduğunda çıkış verecek. 5v - 12v - 24v yada röle çıkışı hangisi olursa benim için farketmiyor.

Normalde bu iş için şamandıra kullanılıyor ancak kimyasal ürünler kısa sürede şamandırayı patlatıp içine sızıyor ve bozuluyor. Metal gövdeli olanları kullanamıyoruz kimyasalın içinde korozyona uğruyor ve korozyon bazı ürünlerin bozulmasına sebebiyet veriyor. Kimyasala dayanıklı plastik gövdeli şamandıralar var ancak biraz daha uygun fiyatlı bir çözüm arıyorum. Aşağıdaki sensörü daha önce kullandım ama sıvı ürünlerde çalışır mı bilmiyorum. Ürünler bir çok karışımdan oluşuyor kıvam olarak ayran kıvamı denebilir ve ürünler renkli şeffaf değil.

Ve son olarak bazı karışımlar üretim anında köpürebiliyor kullanacağım sensörün kabaran köpüğü algılamaması lazım köpük tabakası 15 - 20 cm kadar olabiliyor. Bu kriterler doğrultusunda kimyasal ile temas etmeden ve köpükten etkilenmeden seviyeyi algılayacak bir ürüne yada çözüme ihtiyacım var. Bu doğrultuda uygun maliyetli nasıl bir çözüm bulunabilir fikirlerinizi, tecrübelerinizi esirgemezseniz sevinirim.

https://www.direnc.net/mz80-kizilotesi-sensor

güzel insan, plastiğe bile işleyen kimyasalı ancak ( CAM ) paklar. şamandıranızı camdan yapınız. benim aklıma gelen bu, seramikte kullanılabilir ama cam en iyi seçenek. köpürme olayı olduğu sürece her türlü sensör hata verecektir veya istediğiniz randımanı vermeyecektir. benim aklım bu kadar çalışıyor. en iyi seçeneği yine siz bilirsiniz.

Sistemde plc varsa tank üzerine radar veya ultrasonik sensör olabilir bu tip sensörlerin ayarı var mesela tozlu yerlerde tozu algılamadan ölçüm yapabilirler firmalar ile görüşüp asite dayanıklı modelini isteyebilirsiniz.
Plc yoksa çatal sensörlerin asite dayanıklı olanları var asitin tipini belirtirseniz firmalar ona göre uygun olanı önerebilirler

Forum istatistikleri

Konular
129,863
Kullanıcılar
452,724
Son üye
MAKBER2452

Yeni konular

Geri