Klima elektrik bağlantısı

stresstest

Üye
12000 BTU klima almayı düşünüyorum. Tesisatın nerden olacağı ile ilgili kararsız kaldım.

Evin planı şekildeki gibi dış ünite balkona takılacak. En yakın elektrik prizde var lakin 2 kablo geliyor fakat yetersiz gibi. (Kablo ölçüsünden tam emin değilim 1-1.5 mm2 olabilir) Toprak olmaması problem olur mu?

Banyoya 2.5mm2 kablo geliyor. Banyo tarafından prize gelen kablo değişse bile balkona geçerken yine açıkta kalacak.

Balkonda lamba var, o borunun içinden ekstra kablo çekilebilir mi? Veya banyodan bina dışından kablo çekilse olur mu?

Kabloyu kombi borularının güzergahından götürülse nasıl olur?

Sizin fikriniz nedir?

Toprak olmadan olmaz ki o prizde de toprak olması gerekiyor normalde ve prizde en az 2.5 mm2 kablo olmalıydı.

Toprak olmadan olmaz ki o prizde de toprak olması gerekiyor normalde ve prizde en az 2.5 mm2 kablo olmalıydı.

Bina 30+ yıllık. O yüzden çok güvenmiyorum tesisata. Banyoya da tadilat sırasında biz çektirmiştik 2.5mm2 kabloyu. Orada toprak var ama aktif mi bilmiyorum.

Buattan klimanın yanına kadar 3*1.5 lik kablo çekilecek ayrıca sigorta takılacak.

Sigortadan da motora kadar aynı tip kablo yine aynı şekilde bağlantı yapılacak
Elektrik bilginiz varsa temiz, düzenli bir tesisat çekebilirsiniz .
Bilginiz, ekipmanınız yetersizse, elektrikçi çağırın.
Klima servisi de, ücreti mukabili (malzeme ücreti) kablo bağlantılarını halledebilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…