Klima servis önerisi ? arçelik

Hangi servis? ücrette önemli

  • Arçelik

    Oy: 2 50.0%
  • İklimsa

    Oy: 0 0.0%
  • Diğer ( Yorumlarda belirtiniz lütfen )

    Oy: 2 50.0%

  • Kullanılan toplam oy
    4
Başka bir konu hakkın dada danışıcam size. Klima 30 derece de, en yüksek hızda çalışırken çıkan havanın derecesini ölçtüm. Ölçüm sonucu 32 derece elde ettim. Normalde kaç olması gerekiyor? Servis ten sonra kontrol edeyim duruma göre. ( Hava çıkış yerinin hemen oradan ölçümü yaptım )
DOSTUM ... NORMAL ŞARTLAR ALTINDA:
dış hava sıcaklığının 5c olduğunda icerdekı üniteden en az 10 c lık bır fark yaratması beklenir..içerdeki ortam ısısı 10 c olduğunda en az 20 c cıkış sıcaklığını gormen gerekir..,yani içerden aldığı hava ile tekrar içeriye uflediği hava sıcaklığı en az 10 c lık bir fark yaratması gerekir...
ANCAK...
klimanızdakı gazın mıktarının tam olması ,bakır boruların montaj esnasında ezılmeden kırılmadan takıldığını varsayarsak... gerıye dış hava sıcaklığı etkenı devreye gırer..5 c nin altındakı sıcaklıklarda normal olarak verım almanız gucleşir... birde klima ısıtmada calıştığında dış unıte buzlanması gıderek artıyorsa defrost işlemi ceşitli nedenler ıle gecıkıyor sa dış unıtedekı buzlanma mıktarı artıkkca içerideki sıcaklık verimi gıderek azalır..
sevgiler
hakan
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
klimanın 3 saat çalışması sonucu içerisi 16 dereceden 18 dereceye çıktı ve klima 32 derece hava üflüyordu. Sizin dediğinize göre klima içerisi 18 iken 28 üflemesi lazım biraz saçma değilmi ? Ozaman içeriyi zaten klima ısıtamaz. Bu çakmakla evi ısıtmaya döner :) defrost ilk başta yapıyor sadece.
benim bildiğim klimaya sıcak hava dışardaki kompresörden gelmiyormu? teknik olayı bilmediğim için soruyorum.
 
dostum verdığın sıcaklık değerlerine bakarsak klıman 16 c lık bır fark yaratıyor. bu arada oda kapısının kapalı olduğunu varsayıyorum tabi...servis geldiğnde gaz basıncını olctumu acaba.. son olarakda fan ufleme hızını en duşüğe alırmısınız .. sıcak hava dışardakı unıteden gelmez.. ıc unıte oda dakı havayı alarak sızın sectığınız konumda odayı yenıden şartlandırır.. şartlanma klimadaki gazınız sayesınde olur yanı ısıtmaya alırsanız ıc unıteye sıcak gaz gelerek oda dakı havayı alarak ısıtır ...dışardakı unıte de buzlanma goruyormusunuz bunuda soylermısınz
 
daha servisi çağıramadım salı günü çağırıcam ozaman müsaitim. Dışarıdaki kompresörde klima kapalıyken buzlanma yok. Çalışırken bakmadım. Oda kapısı kapalıydı. Düşük hızda sıcaklığı ölçüp sonucu bildiririm.
 
yavaş hızda 30 derecede 1 saat çalışma sonucu çıkan sıcaklık 38 derece. İçerisi 18 dereceydi. Yavaşta çalıştığı için ısınmamıştı zaten içerisi.
 
dostum.. verdığın donelere bakarsak kliman normal calışıyor gıbı... tabıkı yerınde klima başında bır suru detaya bakıp bır sonuca varmak en doğrusu ama ne yapalım uzaktan erişim ıle ancak bu kadar oluyor...
şimdi kısaca konuyu toparlarsak....
klimada maksımum verım için ;
1:klimanın takılan odaya uygun olması(sızınkı uygun görünüyor)
2: montaj esnasında klima borularının kırılmadan ezzılmeden takılması(?)
3: klimanın ıcındekı soğutucu gazın yeterlı mıktarda olması(,?)
4:uygun sıcaklık ve fan hızının secılmesi(sizin seciimler doğru)
5: konforlanacak mekanın yalıtılması ve diğer odalardan ayrılması( yalıtım?)
6:klimanın yapısına uygun dış hava sıcaklığı ( bazı klimalar ısıtmada +5c eye kadar max verım verırken bazı klimalar (ozellıkle yenı nesıl ınverterlar) - 15 18 c ye kadar ısıtma da max verım le calışmaktadırlar..)
7: klimanın uygun peryodlar da defrost yapması ( dışardakı unıte aynı bır buxdolabı buzluğu gıbı ısıtma poz. da buz tutarlar ve bu buzun sık sık erıtılmesı gerekmektedir. bu buz erımez ıse diğer tum şartlar uygun olsa bıle ısı transferi gercekleşmediğinden veya yeterlı olma masın da ı verım tam olmaz;=,
kısaca dostum....
bızler burada sızlerın verdıklerinizle ancak sayıca tahmınlerde bulunur onerıler sunabılmekteyız..kesin cözüm için işinde ve dunyasında ehil bir usta bu konuda eve gelerek sıze sorunun nedeni ni ve cozumlerını verebilir...
sevgiler hakan
 
Başka bir konu hakkın dada danışıcam size. Klima 30 derece de, en yüksek hızda çalışırken çıkan havanın derecesini ölçtüm. Ölçüm sonucu 32 derece elde ettim. Normalde kaç olması gerekiyor? Servis ten sonra kontrol edeyim duruma göre. ( Hava çıkış yerinin hemen oradan ölçümü yaptım )

bu ölçümde hata yok ise havaların aşırı soğumasından kaynaklı yüksek basınç düşümü bir başka izah ile alçak basınç yerlerde geziyordur !
dolayısı ile 32 C üflemesi olan 9,000 btu/h lik aletti rahat bırakın :)
mesajları okudun ama gözümden kaçmadıysa dış ünite nin aşırı kirliliği varmı ? varsa temizleyin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,857
Mesajlar
921,042
Kullanıcılar
450,971
Son üye
cemgurel

Yeni konular

Geri
Üst