demiray teknik
Profesyonel Üye
DOSTUM ... NORMAL ŞARTLAR ALTINDA:Başka bir konu hakkın dada danışıcam size. Klima 30 derece de, en yüksek hızda çalışırken çıkan havanın derecesini ölçtüm. Ölçüm sonucu 32 derece elde ettim. Normalde kaç olması gerekiyor? Servis ten sonra kontrol edeyim duruma göre. ( Hava çıkış yerinin hemen oradan ölçümü yaptım )
dış hava sıcaklığının 5c olduğunda icerdekı üniteden en az 10 c lık bır fark yaratması beklenir..içerdeki ortam ısısı 10 c olduğunda en az 20 c cıkış sıcaklığını gormen gerekir..,yani içerden aldığı hava ile tekrar içeriye uflediği hava sıcaklığı en az 10 c lık bir fark yaratması gerekir...
ANCAK...
klimanızdakı gazın mıktarının tam olması ,bakır boruların montaj esnasında ezılmeden kırılmadan takıldığını varsayarsak... gerıye dış hava sıcaklığı etkenı devreye gırer..5 c nin altındakı sıcaklıklarda normal olarak verım almanız gucleşir... birde klima ısıtmada calıştığında dış unıte buzlanması gıderek artıyorsa defrost işlemi ceşitli nedenler ıle gecıkıyor sa dış unıtedekı buzlanma mıktarı artıkkca içerideki sıcaklık verimi gıderek azalır..
sevgiler
hakan