Herkese merhaba. Forumda yeniyim. Benzer bir kaç konuya baktım, fikrinizi almak istiyorum.
Klimadan çok anlamam.
Geçen yaz 12000 BTU Baymak Elegant plus klima aldım. Gayet memnundum. Şubat ayında yeni eve taşındık. Yetkili servis sökme ve kurma işlemini yaptı. Gaz basımına gerek duymadı.
Haziran temmuz ve ağustos ayının başında klima performansından gayet memnundum. 21-22 derecede yeterli serinliğe erişebiliyordum. Hatta evde çocuk olduğu için bazen kapatmak durumunda kalıyorduk.
3 hafta tatile çıktık bu hafta döndük.
Bu süreçte klima hiç kullanılmadı (ancak elektrik hattına direkt bağlı, yani şalter yok.)
Şu an klima soğuk üflüyor, dış fan çalışıyor, hatta dış fan da sıcak üflüyor ancak oda yeterince soğumuyor.
Dışarıdaki sıcaklık şu an 29 derece. Klima 18dereceye ayarlı, soğuk da üflüyor dediğim gibi ama oda sıcaklığı 25in altına hiç düşmüyor.
Dün googldan arayıp Baymak yetkili servisini çağırayım dedim ama dikkat etmemişim özel bir servis çağırmışım. Geldi baktı usta.
Gaz basıncı iyi dedi. Hatta biraz hava var dedi onu boşalttı ama gaz basmaya gerek yok dedi. İç ünitenin içindeki filtre biraz kirlenmiş onu yıkayıp tekrar taktı. Başka sorun gözükmüyor. Artık serinletecektir dedi ama bugün sorun hala devam ediyor.
Soğutmuyor değil soğuk üflüyor ancak kesinlikle yeterli değil.
Temmuz ağustosta hava çok daha sıcaktı ama memnunduk, şu an hava nispeten iyi ama memnun değiliz.
ev dış cephe kaplama var, pencereler pimapen(çift cam), yeni bina(site) odada sıcaklık üretecek başka cihaz yok. Hatta yanlışlıkla kombi mi çalıştı diye bile kontrol ettim
Sorun ne olabilir sizce? Ne yapmam gerekir?
Edit: çocuğun dijital termometresi ile ortam sıcaklığı modunda ölçüm yaptığımda klimanın üfleyen kısmının sıcaklığı 10 derece, odadaki duvar 26 derece, kalorifer peteği 23 derece. üfleme hızı da fena değil.
Aklımda deli sorular.