Dip not yazmayi unuttum
@niedy707
Bir mekanin sogutma yuku hesaplanirken gelen yetkili ortami kesif edip kapasite belirler. Burda nem faktoru onemlidir. Arastirmaci biri iseniz size sunu soyleyeyim.
1 duyulur isi ; bir ortam sogutulurken isi farki oluşuyor ise buna duyulur isi denir. Kapasite hesabında goz onunde bulundurulmalidir.
2 gizli isi ; siz bir ortami soğutuyorken isi farki oluşturmadan cihaz üzerindeki yukler vardir. Bu suyun yogusturulmasi ile etkisini gosterir.
Cihaziniz belliki bir kac onceki mesajinizda nem %80 oldugundan bahsettiniz cihaziniz nemi dusurmek icinde bir enerji harciyor. Ve buna gizli isi yuku diyoruz. Klima ortam nemini alirken malesef kapasitenizden feragat etmis oluyorsunuz. 12000 btu cihaz size oluyor 9000 btu. 3000 btu sadece nemi almak icin is goruyor.
Ayni testi dis hava sicakligi ayni şartta ama nemin daha dusuk oldugu bir gunde denerseniz aradaki farkı anlayacaksınız.
Ben Antalyada yasiyorum ve malesef bu nemin tokadini bende yiyorum. Odam yaklaşık 25 m2 12000 btu klimam var ve yazin cihazi 25 °C de calistiriyorum. Ortam 27 °C oluyor çok soguk degil diyeceksiniz evet ama en azindan terlemiyorum. Bu bana yetiyor buzz gibi ortamda oturmak o odaya gir çık yaparken sizin hasta olmaniza neden olur.
Bu kadar yazimin kisa ozeti cihaziniz normal çalışmaktadır.