klimayı zaman ayarlı prizle kullanmak ?

tatara

Üye
Katılım
20 May 2009
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
42
klimayı zaman ayarlı prizlerle kullanabilir miyim ? bu prizler indüktif yük için tasarlanmıyorlar,klimalar indüktif yükle mi çalışır acaba ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Niye zaman ayarlı çalıştırıyorsun ki... Sıcaklarda veya soğukta da aynı zaman arası çalışır... Devamlı ayarlıyacakmısın... ya soğuk olur , ya sıcak normalini bulduramazsın ki...
Klimaların motoru indüktif alıcıdır ,aynı zamanda...
 
Son düzenleme:
Klimaların tükettiği enerji dolayısıyla arkadaşımız böyle bir düşünceye kapıldı sanırım. Klimalar asla dış ortamdan maksimum -10/+10 derece farkla ayarlanmalıdır. Ortam ısısını stabilize etmesi kolaylaşır(kapı cam çerçeve açmadan oluşan ısı bozuklukları) ki buna bağlı olarak fatura az gelir. Ayrıca "Klima virüsü" tabir edilen (aslında öyle bir şey yok!) bazı virüslerin büyük değerlerde değişen ısılarda bağışıklık kazananarak insan vucudunun zayıf olduğu anlarda (aşırı ısı değişimi + yorgunluk) kendini gösterir. (Çölde çalışırken birkaç sefer başıma geldi (o:)
 
Uzaktan kumanda ile çalışan cihazları elektrik kesip verdiğimizde tekrar uzaktan kumanda ile çalıştırmak gereklidir. Zaman ayarlı prizin elektriği kesilip tekrar verdiği zaman cihaz kendiliğinden çalışmaz. Bu nedenle kullanışlı olmaz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,882
Mesajlar
921,296
Kullanıcılar
451,022
Son üye
Erenalemdar

Yeni konular

Geri
Üst