guven68
Üye
"anlayamadığım bir konu oldu,3 defa karşıma cıktı 3 pencerede de cos fi'ler 1000'de ayar yaptığı halde indüktif %22-23 kapasitif %16-18 olarak klas 05 serisi sayaçta çıktı.Sadece sayaçları klas 1 sınıfı sayaçla değiştirince oranlar indüktif % 2-5'lere kapasitif %1'lere düştü, öyleyse bu sayaçları neden uyguluyorlar anlayamadım? oranlar neden sayaçlar arasında bukadar farklı çıktı?" diye yazmış bir başka sayfadaki arkadaş, benimde ilgimi çekti. Gerçekten etkileyebilir mi sayaç markası ve klası?
Bir tesisimizde yük dengeli, ortalama her fazdan 38 A geçmekte, entes RG-8T röle cos fi göstergesinde giren yüklere göre ortalama 0,98-0,99 arası göstermesine karşın indüktif reaktif oranı % 25 lerde sürekli. Bu yazıyı görünce aklıma böyle bir ilişkilendirme olabileceği geldi.Ne dersiniz?
Alıntıyı yaptığım Kadir YILMAZ ' a teşekkürlerimi gönderiyorum , vesile olduğu için.
Bir tesisimizde yük dengeli, ortalama her fazdan 38 A geçmekte, entes RG-8T röle cos fi göstergesinde giren yüklere göre ortalama 0,98-0,99 arası göstermesine karşın indüktif reaktif oranı % 25 lerde sürekli. Bu yazıyı görünce aklıma böyle bir ilişkilendirme olabileceği geldi.Ne dersiniz?
Alıntıyı yaptığım Kadir YILMAZ ' a teşekkürlerimi gönderiyorum , vesile olduğu için.