kompanzasyon analizi için powermetre

Unıt var benim kullandıgım oldukca memnunum. 1300 TL ye almıştım

UNI-T UT231 power-metreyi bir yıldır kullanıyoruz, ölçümlerde elde ettiğimiz değerleri 4000 küsür avroya aldığımız diğer bir power-metre ile karşılaştırarak doğruladık.Çünkü bu alet için true_RMS ibaresi bulunmamasına rağmen aldığımız ölçüm sonuçları aynı doğruluktadır.
Fiyat konusu ise UT231 i BURADAN 280YTL gibi bir bedelle almıştık.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
UNI-T UT231 power-metreyi bir yıldır kullanıyoruz, ölçümlerde elde ettiğimiz değerleri 4000 küsür avroya aldığımız diğer bir power-metre ile karşılaştırarak doğruladık.Çünkü bu alet için true_RMS ibaresi bulunmamasına rağmen aldığımız ölçüm sonuçları aynı doğruluktadır.
Fiyat konusu ise UT231 i BURADAN 280YTL gibi bir bedelle almıştık.

özür dilerim düzeltiyorum 130 bir sıfır fazla atarım ben fiyat verirkende ordan kalmış:)
 
Kardeş görülmemiş veya bu mesajı tüm üyeler okumamış olabilir.. Kompanzasyon Alt Menüsüne atsaydın sorunu daha kolay cevap alabilirdin belki... 312 kere göz atılmış bir mesaj için haklı da olabilirsin ama...
Baktın cevap alamdın başka bir alt menüye at sorunu...

Neyse şu aşağıdaki fotğraflara bak.Kullandığım cihaz resimde... cosfi ,Anlık İnd.reaktif güç ,kap.reak.güç ,akım ,gerilim ölçer bu gibi bişey mi istiyorsun?

IMG0391A.jpg


En pratik ve en kullanışlı alet bu ve benzeri kalitede pensampermetredir tavsiye ederim.
 
Merhaba,

Kompanzasyon ölçümleri için ideal Chauvin Arnoux CA 8332B 3 Fazlı enerji analizörü sistemini öneririm. [email protected] 'a mail atarsanız teklif alabilirsiniz. Bu cihazı sistemin girişine bağlayıp örneğin 15dk'da bir kayıt alarak trendi oluşturabilirsiniz. Birde değerlere alarm değerleri atayarak bu limitlerin dışına çıkması durumunu gözlemeleyebilirsiniz. Aynı zamanda cihazı sayaç olarak kullanıp sistemin ne kadar enerji tükettiğini görebilirsiniz. Akım problarında ise orta gerilimden ölçümler yapacaksanız 0-6A girişli akım problarını, AG'den ölçüm yapacaksanız esnek akım klamplarını tercih etmelisiniz.
 
Arkadaslar meraba;
Kompanze panoları tasarımını ve arızaları nı daha pratik bir şekilde uygulamak adına bir ölçü aleti almayı düşünüyorum.Kvar değeri bu ölçü aletinde önemli bir faktör bu yüzden bir powermetre almayı düşünüyorum.Bu konuda tecrubelı arkadaslar varsa yardımlarınızı beklıyorum.Sizce hangi marka ve özelliklerdeki bir ürünü almalıyım.Şimdiden teşekkür ederim.

sayın arkadaşım Türkiye de ölçü aleti satan firmaların isimlerini veriyorum [testo,onur mühendislik ,ünalkardeş(greenle marka),intenetten daha birçok marka bulabilirsin
 
biz hioki 3196 kullanıyoruz gerçekten çok iyi bir cihaz.ayrıntılı bilgi
HIOKI 3196 - TestOne - Multimetre, Osilaskop, Ölçü aletleri

paylaşımın için teşekkürler ekteki analizörü inceledim, güzel bir analizör gibi görünüyor ama birde kullanma aşaması kullanımda nasıl bir sonuç veriyor.



fonksiyonel bir cihaz

3 Fazlı Sistemlerde Güç Analizi
JAPON TEKNOLOJİSİ
4 Akım 4 Gerilim Kanalı
Aktif Güç- Reaktif Güç, Harmonik Analizleri
Akım, Gerilim, Frekans Analizleri
Flicker Analizleri
Power Faktör Analizleri
Osiloskop Gibi Dalga Şekli Analiz İmkanı
5A den 5000A Kadar Opsiyonel Akım Probu
600V Kadar Gerilim Ölçümleri
Crest Factor Ölçümleri
Transient, Dips, Swell Ölçümleri
Gerilim Unbalanced Faktör Ölçümleri
Faz Farkı Ölçümleri
50. Harmoniğe Kadar Harmonik Analizleri
13 MB Yerleşik Hafıza
512 MB PC Kart Desteği İle Ek Hafıza İmkanı
External Kontrol Çıkışı
RS-232 Bilgisayara Bağlantı Arabirimi
Networkte Uyumlu Çalışabilme (LAN Arabirimi)
Uzaktan Kontrol Edilebilme Özelliği
Ayarlanabilir Kayıt Zaman Aralığı
Renkli Ekran
Şarj Edilebilir Batarya ve 220 V Şebeke İle Çalışabilen Güç
Opsiyonel Printer
2.25 kg Hafif ve Şık Tasarım
Hioki 3196 İle Güç Ve Harmonik Analizlerini Kolayca Ve Profesyonelce Analiz Edebilirsiniz

512 Mb Ek Pc Kart İle Cihazınızı Bilgisayarın Yanına Getirmeye Gerek Duymadan ; Kartı Bilgisayarınıza Takarak Tüm Bilgileri Download Edebilirsiniz. Ayrıca Bu Cihazı Osiloskop Gibi Dalga Şeklini Analiz Edebilirsiniz. 4 Adet Akım Girişi Ve 4 Adet Gerilim Girişi İle 3 Fazı Ve Nötürü Aynı Anda Test Edebilirsiniz. Renkli Ekranı İle Kullanıcı Dostu Tam Bir Japon Teknolojisi Bir Ürün.
 
cihaz yaklaşık 6000 euro ölçüm hassasiyeti konusunda bir tereddütün olmasın % 100 verim alabilirsin.
 
Kardeş aynı ölçü aletini ben karaköyden 375 TL ye aldım.. Resimdeki cihazın aynısı.. Bunun türkçe kullanım klavuzu var mı acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
129,286
Mesajlar
924,985
Kullanıcılar
451,712
Son üye
louygu

Yeni konular

Geri
Üst