kompanzasyon kontaktörü

İyi bir Elektrikçi olduğumu düşünüyorum! Sorun mu vardı hocam?

Sorduğun soru meslek lisesi öğrencilerinin cevaplayacağı türden bir soru ondan öyle yorum yaptım.Birde iyi bir elektrikçi olduğunu yazmışsın buda iddialı bir laf sorduğun soruya ve yaptığın yoruma bakınca büyük bir çelişki görüyorum.Bir sorun yok benim açımdan senin açından çok sorun var gibi gözüküyor.

Sorduğun soru meslek lisesi öğrencilerinin cevaplayacağı türden bir soru ondan öyle yorum yaptım.Birde iyi bir elektrikçi olduğunu yazmışsın buda iddialı bir laf sorduğun soruya ve yaptığın yoruma bakınca büyük bir çelişki görüyorum.Bir sorun yok benim açımdan senin açından çok sorun var gibi gözüküyor.

Sorduğum soruyu 10 tane mühendis'e sorsan iddaa ediyorum en az 6-7 tanesi bilmiyordur. İyi bir elektrikçi olduğumu yine düşünüyorum sadece Kompanzasyon sist. hiç ilgi alanım değil teorik bilgi hariç, son zamanlarda iş yerinde biraz sorunlar olmuş ondan dolayı ilgilenmeye başladım. tamamen ilgi meselesidir seni çelişki dediğin. Ve yine kendi açımdan da sorun olduğunu düşünmüyorum, sadece iyice her şeyine kadar öğrenmek istiyorum. Kompanzasyon sisteminde kontaktörün, Kontak uçlarının (NO,NC) ne için ve nasıl kullanıldığını. Tüm mesele bu yani...

Sorduğum soruyu 10 tane mühendis'e sorsan iddaa ediyorum en az 6-7 tanesi bilmiyordur. İyi bir elektrikçi olduğumu yine düşünüyorum sadece Kompanzasyon sist. hiç ilgi alanım değil teorik bilgi hariç, son zamanlarda iş yerinde biraz sorunlar olmuş ondan dolayı ilgilenmeye başladım. tamamen ilgi meselesidir seni çelişki dediğin. Ve yine kendi açımdan da sorun olduğunu düşünmüyorum, sadece iyice her şeyine kadar öğrenmek istiyorum. Kompanzasyon sisteminde kontaktörün, Kontak uçlarının (NO,NC) ne için ve nasıl kullanıldığını. Tüm mesele bu yani...

Sorun yok o zaman sana başarılar

ben meslekte yeniyim. oldukça bilgisiz olduğumu düşünüyorum.
soru basit geldiyse özür dilerim
ben de ne işe yaradığını merak ediyorum
sakıncası yoksa cevaplar mısınız?

ben meslekte yeniyim. oldukça bilgisiz olduğumu düşünüyorum.
soru basit geldiyse özür dilerim
ben de ne işe yaradığını merak ediyorum
sakıncası yoksa cevaplar mısınız?

sönümleme kontakları normalde kontaktör bacaklarına bağlanır.Bazı modellerde kontaktör bacaklarına paralel fakat bağlantı yeri olarak ayrı uç bırakılmıştır.Bazılarında ise kontaktör giriş çıkış uçlarına bağlanır.

abi kablosu çıkmış. direk kablosunu değiştirsem olmaz mı? mevcut kısa geliyor yenilemek lazım.
yalnız kullanılacak kablonun yanmaz olması gerekir mi?
Kardeşim O kablo dediklerin Rezistanstır (direnç). Rast gele bir kablo bağlarsan kısa devre olur....
Sağlam olanların direçlerini ölç. Ölçtüğüne uygun değerde rezistans bulabilirsen kopuk olanları değiştir. Yoksa onları sök onlarsız çalıştır. Kompanzasyonda sorun olmaz. Sadece kontaktörlerin ömrü azalır.
Ayrıntılı bilgi için Google amcaya "Kompanzasyon Kontaktörü Ne işe Yarar" diye sor.....

peki bunu ne diye satın alıcaz?
rezistans kablo diye mi??
gidip alıp aynı dirençte kesip takayım

Bildiğim kadarıyla ayrıca satılmıyorlar. Ama uygun direnç ve kesitte herhangi bir rezistans bağlasanız olur herhalde.

Arkadaşlar siradan kontaktor kompanzasyonda kulanilir fakat
Kisa omurlu olur kontaklari
Yani sen iki kontaktor cope atana kadar benim gibi entes al tak kafan rahat etsin
Selamlar

Forum istatistikleri

Konular
129,842
Kullanıcılar
452,685
Son üye
rahmandogan

Yeni konular

Geri