canavar25
Üye
İLK SÖYLEDİGİNİZ SEYİ ANLAMADIM(Talep güç 40kw ise toplamda 35kVAr'lık bir sistem kurarsınız. 10kVAr'lık bir grubu 5kVAr yaparsınız olur biter.)-Talep güç 40kw ise toplamda 35kVAr'lık bir sistem kurarsınız. 10kVAr'lık bir grubu 5kVAr yaparsınız olur biter.
-Trafo gücünü ben sormadım direk besleme olduğunu tahmin ettim. Kaldı ki Trafo olsa dahi talep gücüne göre kompanzasyon gücü belirlenir.
- 630kVA ve üzeri trafolarda O.G. abone işlemi yapılır.(Ekstra bilgi) Sizinle alakası yok.
- Otomatik kompanzasyon sistemi içine sabit grup kesinlikle konulmamalıdır. Konulmamasının nedeni rölemiz zaten ihtiyaç kadar kondansatörü devreye almaktadır. Gece ve hafta sonu gibi yükün minimum olduğu zamanlarda bağlanan sabit kondansatör sistemin kapasitif çalışmasına neden olacaktır bu nedenle son derece mantıksız ve yanlış bir uygulamadır.
- Sabit kondansatör iki durumda konulur; 1-O.G. ölçümde trafo sargılarından doğan endüktif yükü dengeleyip sayacın endüktif yazmaması için ana şalter öncesine 2- 400kVA'ya kadar olan trafolarda AG abonelikte yine aynı nedenle ancak sadece TEDAŞ istediği için trafo çıkışı sayaç öncesine konulur. Münferit kompanzasyon amacı dışında da başka hiç bir yere konulmaz, konulmamalıdır !
MONOFAZE KONDANSATÖR KOYMAMIZA GEREK VARMI BİRDE KAC KADEME VE KVARLARINI YAZARSANIZ COK MEMNUN OLURUM