KOMPANZASYON PANOSU KURACAM YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR

-Talep güç 40kw ise toplamda 35kVAr'lık bir sistem kurarsınız. 10kVAr'lık bir grubu 5kVAr yaparsınız olur biter.
-Trafo gücünü ben sormadım direk besleme olduğunu tahmin ettim. Kaldı ki Trafo olsa dahi talep gücüne göre kompanzasyon gücü belirlenir.
- 630kVA ve üzeri trafolarda O.G. abone işlemi yapılır.(Ekstra bilgi) Sizinle alakası yok.
- Otomatik kompanzasyon sistemi içine sabit grup kesinlikle konulmamalıdır. Konulmamasının nedeni rölemiz zaten ihtiyaç kadar kondansatörü devreye almaktadır. Gece ve hafta sonu gibi yükün minimum olduğu zamanlarda bağlanan sabit kondansatör sistemin kapasitif çalışmasına neden olacaktır bu nedenle son derece mantıksız ve yanlış bir uygulamadır.
- Sabit kondansatör iki durumda konulur; 1-O.G. ölçümde trafo sargılarından doğan endüktif yükü dengeleyip sayacın endüktif yazmaması için ana şalter öncesine 2- 400kVA'ya kadar olan trafolarda AG abonelikte yine aynı nedenle ancak sadece TEDAŞ istediği için trafo çıkışı sayaç öncesine konulur. Münferit kompanzasyon amacı dışında da başka hiç bir yere konulmaz, konulmamalıdır !
İLK SÖYLEDİGİNİZ SEYİ ANLAMADIM(Talep güç 40kw ise toplamda 35kVAr'lık bir sistem kurarsınız. 10kVAr'lık bir grubu 5kVAr yaparsınız olur biter.)
MONOFAZE KONDANSATÖR KOYMAMIZA GEREK VARMI BİRDE KAC KADEME VE KVARLARINI YAZARSANIZ COK MEMNUN OLURUM
 
Kademeleri ilk mesajlarımda belirtmiştim 12 kademe toplam 40kVAr idi en sondaki 10kVAr'ı 5kVAr'a çevirirseniz toplam 35kVAr olacaktır. Her sistemde en az 3 kademe monofaze kondansatör koymakta fayda vardır.Sizin sistemde tek fazlı motor yok gördüğüm kadarıyla sadece lambalar var o yüzden 3 grup monofaze yeterli.
Anlamadığınız nokta varsa sormaktan çekinmeyin.

1.Kademe Trifaze 10kVAr
2.Kademe Monofaze 1kVAr
3.Kademe Monofaze 1kVAr
4.Kademe Monofaze 1kVAr
5.Kademe Trifaze 1,5kVAr
6.Kademe Trifaze 1,5kVAr
7.Kademe Trifaze 1,5kVAr
8.Kademe Trifaze 2,5kVAr
9.Kademe Trifaze 2,5kVAr
10.Kademe Trifaze 2,5kVAr
11.Kademe Trifaze 5kVAr
12.Kademe Trifaze 5kVAr
 
PEKİ SAYIN USTAM ÖRNEGİN 12 KADEME DEGİLDE 8 VEYA 10 KADEME KOYARSAK NE GİBİ BİR ARTISI VEYA EKSİSİ OLUR VE AKIM TRAFOSUNU 75/5 DEMİSSİNİZ RÖLE VE SAYAC İCİN AYNI DEGERLER GECERLİMİDİR BİRDE 50/5 KOYARSAK YETERLİ OLURMU
 
Sürekli olmamak kaydıyla Akım trafosu değerinin %10 üzeri akım çekilmesine izin vermekte. Bu nedenle hassas bir durum. İyi bir hesap yapmak gerekir sistemden uzun süreli çekilen akım 50A'i geçmeyecekse 50/5A akım trafosu kullanımı daha iyi olacaktır.
Kademe sayısını kesinlikle azaltmayın, kompanzasyon tam kapasite çalışmasada gruplar birbirinin yedeği durumundadır sigorta attığında kondansatör devre dışı kaldığında röle eşdeğer diğer grubu alır ve durumu telafi etmiş olur.
Entes RG3-12C iyi bir röledir fiyatıda uygundur tavsiye ederim.
 
Son düzenleme:
SAYIN YASLI UZMAN VERDİGİNİZ BİLGİLER İÇİN ALLAH RAZI OLSUN COK TESEKKÜR EDERİM PANONUN MALZEMELERİNİ SİPARİŞ VERİYORUM AKLIMA TAKILAN YER OLURSA SİZİ YİNE RAHATSIZ EDERİM TABİ SİZ İZİN VERİRSENİZ GÖRÜSMEK DİLEGİYLE
 
Kontaktörleri kompanzasyon kontaktörü seçmeyi unutmayın. Normal kontaktör asla kullanmayın !
Allah sizden de razı olsun.
 
USTAM AIM TRAFOLARI RÖLE VE SAYAC İÇİNDE AYNIMI OLACAK ONU CEVAPLAMAMMISSINIZ
 
USTAM AIM TRAFOLARI RÖLE VE SAYAC İÇİNDE AYNIMI OLACAK ONU CEVAPLAMAMMISSINIZ

Sayaç akım trafosu değeri proje üzerinde opsiyonlu olarak seçilmiş olabilir. Burada önemli olan uygulamada aşılmayacak olan akım değeridir. Misal sayaç akım trafonuz 75/5A seçilmiştir ama sisteminiz 50A'i asla geçmiyordur bu durumda kompanzasyon akım trafolarını 50/5 seçmek avantaj sağlar. Buna emin olamıyorsanız sayaç akım trafoları ile aynı değerde seçersiniz. 14.mesajımda bunu belirtmiştim.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,179
Mesajlar
934,031
Kullanıcılar
453,315
Son üye
yasin051

Yeni konular

Geri
Üst