Kompanzasyon reaktif ceza hakkında MÜHİM

Acil olan konu fatura bedeliyle alakalı bir konu değil. Müşteri ilişkileri ve merak. Daha önce böyle birşey başına gelen var mı varsa bir çözüm üretebilmiş mi gibi.
askerde geldi bizim başımıza tesiste klimalar vardı korona dönemi klimalar yasaklandığı için klimalar devre dışıydı çok fazla ledli spot aydınlatma vardı kapasitif yazmış şönt reaktör de yoktu kapasitiften cezaya girmişti sonra silmişlerdi aktife yüklendik ama kurtarmamıştı.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Cevap verecek olan acil diye yazmasınızda verir aksine başlığa acil yazmak genelde ters etki yapıyor, bilgin olsun.
 
Muafiyetten yararlanabilmek için,tedarikçiler,kompanzasyonun neden çalışmadığı ile ilgili olarak,rapor ve değiştirilen malzemeler için fotoğraf ve fatura istiyebiliyorlar.
evet kontaktör yapıştı demişti bizim teknisyenler hatta kontaktörleri harbiden yapıştırmaya çalışmıştık aşırı yükleyip falan, boş boş işler neyse vatan borcu sonuçta
 
%22 reaktif cezaya düşen bir müşterimiz benden acil bir çözüm istiyor. Kompanzasyon panolarındaki işlevsiz kondansatörleri ve kesicileri değiştirdim. Reaktif röleleri tekrar kurdum cosfi 1 yaptım ancak 3 gün sonra faturası kesilecek. Bir çözüm önerisi olan var mı? Sayaç og okumalı saya.

Hangi reaktifden ceza yediğiniz de önemli endüktüf mi kapasitif mi ? ayrıca cosfiyi 0,90 yaparsanız yüzde 48 den yine ceza yersiniz. Cofsi üzerinden yüzde yirmiyi aşamamak için 0,98 in altına düşmemesi gerekir. Kapasitif içinde 0,988 in altında olmaması gerekir.
 
Kolay gelsin reaktifi kontrol altına alıp aktif gücü artırmanız gerekiyor ne kadar aktife ihtiyacınız olduğu endekslerden hesap edilmeli
bu durumda reaktif bedelini tedarikçiye aktif olarak ödüyorsunuz :)
 
Yıl içindeki ilk cezaysa faturada gözükür fakat faturaya eklenmez ,yok faturaya eklenirse de yapılan düzeltmenin faturası kullanılan malzemenin kutusu felan kontrole gelenlere gösterilirse bir sonraki faturadan mahsup edilir,yazdıklarım genel uygulama olup bölgenizdeki dağıtım şirketinin uygulamasına göre değisebilir,kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,201
Mesajlar
924,220
Kullanıcılar
451,562
Son üye
bekirdmn

Yeni konular

Geri
Üst